Internațional

Europarlamentar polonez către Von der Leyen care râdea la prezentarea situaţiei şomajului în UE: Râsul tău nu va schimba faptul că vei pierde aceste alegeri!

A mai rămas puțin până la alegerile europarlamentare care ar trebui să stabilească noua componență a viitorului Parlament European. Și, funcție de viitoarea componență, se vor stabili, probabil, noi direcții de mers. Fiindcă se pare că nu pentru toți cele vechi au fost mulțumitoare. 

Dovada? La Strasbourg, în ultima sesiune plenară a Parlamentului European din acest mandat. Atunci, în 23 aprilie, au fost discutate concluziile ultimelor ședințe ale Consiliului European. Europarlamentarul polonez din Partidul Lege și Justiție (PiS) Dominik Tarczyński a participat la dezbaterea la care a fost prezentă Ursula von der Leyen și și-a vărsat tot oful.

„Doamna președinte. E bine să vă avem aici. Ultima sesiune a acestui parlament… Să vorbim despre cifre. Pentru că am auzit viziunea ta frumoasă, dar nu știam prea multe despre cifre”, a spus polonezul.

Europarlamentarul PiS s-a adresat șefului Comisiei Europene, menționându-l și pe Manfred Weber, președintele Partidului Popular European.

„Ați menționat șomajul în rândul tinerilor. Să vorbim despre faptele despre cifre: Spania 28,4 la sută. Suedia 21 la sută Italia 20,4 la sută Grecia 17,4 la sută Franța 16,9 la sută. Nu voi continua, vreau doar să spun că nu există astfel de numere în Polonia. Am plecat din Polonia într-o formă excelentă. Dar, desigur, domnul Weber a fost bucuros să spună că va continua să coopereze cu Donald Tusk. Ce realizări? Unul dintre cele mai ridicate niveluri de șomaj din Polonia în timpul mandatului lui Tusk? Deci, vrei să continui?- întreba el.

„Doamnă președintă, zâmbești. Mă bucur că ești fericită, dar hai să vorbim despre fapte. Exporturile din China peste 500 de miliarde de euro. Exporturi din Uniunea Europeană către China 230 miliarde EUR. În același timp, doamnă președintă, forțați Pactul Verde asupra cetățenilor europeni, în timp ce Europa este responsabilă pentru 7% poluarea din lume și vrei să salvezi lumea din buzunarele noastre! Aceasta este o nebunie!- a continuat șeful delegației poloneze la EKR.

„Și această nebunie va fi oprită după alegeri! Vom face din nou Europa mare. Vom schimba numerele. Și râsul tău nu va schimba faptul că vei pierde aceste alegeri! Tu știi asta. Și știți asta, doamnă președintă. Știi de ce? Pentru că nu există libertăți pe care le-ați menționat – a continuat Dominik Tarczyński.

Europarlamentarul PiS a menționat și securitatea, sau mai bine zis lipsa acesteia, în Europa.

În concluzii, putem citi că Europa trebuie să fie sigură pentru cetățenii europeni. Este vina dumneavoastră, doamnă președintă, că Europa nu este în siguranță. Migrație ilegală! Iar politica dumneavoastră, domnule Weber, politica germană „Wilkommen” este motivul pentru care Europa nu este sigură- el a spus.

Să vorbim despre raportul despre Germania. Despre siguranța în Germania. 6 milioane de crime au dus la cea mai mare creștere din istoria Germaniei. Și vrei să continui?- l-a întrebat pe Weber europarlamentarul Tarczyński.

Această nebunie a migrației ilegale va înceta după aceste alegeri. Această nebunie Green Deal, doamnă președintă, va fi oprită. Iar zâmbetele tale și buna dispoziție nu vor schimba faptul că conservatorii vor face din nou mare Europa – a conchis europarlamentarul polonez în discursul său.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button