Politică

Emilia Șercan se delimitează de USR: Refuz asocierea cu ei

Jurnalista Emilia Șercan care a relatat despre mai multe cazuri de plagiat în cazul unor personalități publice se delimitează acum public de acțiunea USR de verificare a lucrării de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode. Ea susține că ceea ce derulează USR este ”o acțiune politică” cu care nu vrea să fie deloc asociată:

”Am văzut foarte mult entuziasm în ultimele două zile în legătură cu acțiunea USR de transcriere a tezei de doctorat a lui dr. Bode, dar și declarațiile făcute de câți oameni politici care spuneau că vor să îmi pună ulterior la dispoziție „manuscrisul” pentru a-l verifica.

Deși ca jurnalist îți iei informațiile necesare de la orice sursă care îți oferă date importante/relevante pentru public, nu voi accepta să verific teza transcrisă de membrii USR din următoarele motive:

1. Acțiunea de copiere a tezei lui dr. Bode de către mai mulți membri USR este o acțiune politică, cu care nu am nimic de-a face și cu care nu vrea să fiu asociată. Dacă aș accepta să analizez acel exemplar, hoardele de postaci politici ai PNL nu vor conteni să spună că lucrez la comanda USR. Deja s-a încercat decredibilizarea muncii mele de către diverse entități politice sau nepolitice, fiind asociată cu USR, deși nu am nicio legătură politică cu USR sau cu alt partid.

2. Până acum am verificat destul de multe teze fără să am acces la varianta lor pdf sau word. Din septembrie 2016, tezele de doctorat sunt accesibile la Biblioteca Națională  exclusiv în format electronic. De atunci încoace aproape toate tezele verificate – cu câteva excepții – le-am verificat citindu-le pe calculator la Biblioteca Națională. Cel mai recent exemplu, teza lui Nicolae Ciucă. În concluzie, nu am nevoie de varianta pdf sau word ca să verific o teză.

3. Dacă voi decide să verific teza lui dr. Bode o voi face de una singură, fără ajutor, așa cum am făcut întotdeauna.

4. Modul în care îmi aleg subiectele de presă în viitor va fi același pe care l-am aplicat întotdeauna: interesul public.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button