Emilia Șercan: 12 din cei 19 membri ai Grupului de Comunicare Strategică au grade militare sau de poliție

Distribuie acest articol!

O investigație a jurnalistei Emilia Șercan arată cum a fost militarizat actul de comunicare publică. Cei mai mulți membri ai Grupului de Comunicare Strategică provin din structuri de forță, domeniul sănătății publice fiind aproape inexistent.

După ce Guvernul a refuzat de mai bine de un an să ofere detalii despre structura GCS invocând reglementările GDPR, o investigației a Emiliei Șercan pentru PressOne relevă cine cei 19 membri din componența acestei autorități. Grupului de Comunicare Strategică controlează de la finalul lui februarie 2020 întreaga comunicare despre evoluția epidemiei în România.

Datele arată că informațiile pe care le primim sunt în afara oricărui control al autorităților medicale și de sănătate publică și că toate deciziile sunt luate de oameni de comunicare din opt structuri militarizate ale statului, cele mai multe din aparatul Ministerului de Interne. De altfel, 12 dintre cei 19 membri ai grupului au grade militare”, scrie PressOne.

În acest moment, Grupul este împărțit în două părți: 

  • una activă, care reunește nouă membri din șase instituții: Guvern, Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Situații de Urgență (din subordinea MAI) și Serviciul de Telecomunicații Speciale. 
  • cealaltă parte a Grupului, care reunește alți zece membri din alte șase instituții, asigură suportul pentru comunicarea evenimentelor care implică instituțiile pe care le reprezintă. Aceste șase instituții sunt: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Transporturilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. 

Citiți mai mult aici.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: