Elon Musk: „Pasărea este acum eliberată”, iar fostul președinte al SUA își va recăpăta libertatea de exprimare
După ce a finalizat preluarea Twitter, pentru 44 de miliarde de dolari, Elon Musk a concediat mai mulți directori executivi de top ai companiei, inclusiv pe directorul general Parag Agrawal, Ned Segal, directorul financiar, și Vijaya Gadde, șefa politicii juridice, a încrederii și a siguranței, potrivit The Guardian.
Cea din urmă este responsabilă cu cenzurarea fostului președinte, Donald Trump, potrivit unui material publicat de jurnaliștii de la de la Project Veritas.
„Am decis să intensificăm aplicarea politicii de integritate civică și să folosim o etichetă care a dezactivat angajamentele pentru a opri răspândirea de conținut potențial inflamator, care se referă la interferența în alegeri, frauda electorală, furtul alegerilor, acest tip de lucruri.”, spunea Vijaya Gadde, în urmă cu aproximativ doi ani.
Musk a semnalat deja că va anula interdicția permanentă a lui Donald Trump.
Mai multe surse au relatat joi seara că Musk a finalizat tranzacția, punând capăt unei saga haotice care a început atunci când miliardarul și-a anunțat pentru prima dată planurile de a achiziționa compania în aprilie.
Deși nu a existat nicio declarație oficială din partea lui Musk, acesta a scris pe Twitter „pasărea este eliberată”.
Agrawal și Segal se aflau în sediul central al Twitter din San Francisco în momentul încheierii tranzacției și au fost escortați afară, potrivit Reuters.
Concedierile raportate urmează după ce Musk a anunțat că a planificat să elimine aproape 75% din personalul Twitter, într-un efort de a plăti datoriile companiei. Ulterior, Musk a respins aceste informații, spunându-le angajaților că nu va elimina o parte atât de mare din personal.
Twitter intră acum într-un nou capitol, existând întrebări legate de ceea ce Musk intenționează să facă cu o platformă care joacă un rol important în peisajul politic și mediatic, datorită numărului său de adepți în rândul jurnaliștilor, comentatorilor, celebrităților și politicienilor.
Musk a efectuat miercuri o vizită la sediul central al companiei din San Francisco, unde a purtat o chiuvetă în mâini. El a declarat că achiziționează compania „pentru a încerca să ajute omenirea”.
„Motivul pentru care am achiziționat Twitter este acela că este important pentru viitorul civilizației să avem o piață digitală comună a orașului, unde o gamă largă de convingeri pot fi dezbătute într-un mod sănătos, fără a recurge la violență”, a declarat el într-un tweet la începutul zilei de joi.