Politică

După 32 de ani, PNL a ajuns la concluzia că UDMR face agenda Budapestei! Așa e când vine ordinul pe unitate

PNL și-a dat seama că acțiunile UDMR sunt antiromânești. A spus-o Adrian Cozma, reprezentant al național-liberalilor din Satu Mare. Liberalii au știut tot timpul asta, dar altul era ordinul pe unitate. Acum că șeful Iohannis a pus gânduri rele celor de la UDMR, liberalii de jos au început să mustăcească. Formațiunea etnicilor maghiari se află în Parlament de 32 de ani, neîncetat.

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a explicat marți de ce liberalii din județ au decis să rupă alianța locală cu UDMR.

Cozma a afirmat că UDMR execută ordinele Guvernului de la Budapesta, condus de Viktor Orban și că ia decizii în detrimentul României, respectiv al românilor din Satu Mare.

În acest sens, Cozma a dat exemplul școlilor românești din municipiu, pe care UDMR le-ar fi vrut comasate și mutate la periferia orașului.

„Eu nu voi gira toate provocările UDMR și noi n-o să acceptăm ca UDMR să-și șteargă pantofii de noi la Satu Mare, că nu-i normal.

Au vrut să închidă școlile românești, din patru să facă două, și să mute școlile românești din centru la periferia muncipiului. Nu voi fi de acord și am oprit și acest lucru”, a mai declarat Cozma, pentru sursa citată.

PNL susține că și-a dat seama ce agendă promovează UDMR abia după 32 de ani, timp în care partidul etnicilor maghiari a fost mereu în Parlament, iar o bună perioadă s-a aflat chiar la guvernare. La fiecare rundă a alegerilor legislative, UDMR se bazează pe absenteismul românilor, pentru ca voturile etnicilor maghiari să poată să treacă pragul de 5% – la limită, fix cât are nevoie pentru a trimite partidul condus de la Budapesta în Parlamentul de la București.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button