Știrile 60m.RO

Dumitru Viorel Focșa (AUR) a salutat progresele realizate de statul Qatar privind respectarea drepturilor omului

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa, vicepreședinte al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare din Parlamentul României, a participat marți, 4 octombrie, la conferința despre protecția drepturilor omului, organizată de Comitetul Național pentru Drepturile Omului (NHRC) din Qatar, la Doha. În cadrul evenimentului, deputatul AUR a salutat progresele înregistrate de autoritățile qatareze în ceea ce privește drepturile omului și reforma din domeniul legislației muncii.

În context, Dumitru Viorel Focșa, în calitate de reprezentant al României, a transmis că țara noastră va asista în continuare statul Qatar în implementarea proiectelor legislative privind protecția drepturilor omului. „Am fost impresionați de progresele făcute de această țară, în special în ceea ce privește drepturile omului și condițiile de muncă pentru imigranți. Sper că aceste reforme vor continua în anii următori, Qatar este fără îndoială un model pentru celelalte țări din regiune”, relatează Qatar News Agency și Qatar Tribune.

De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă despre drepturile omului, deputatul AUR a avertizat asupra pericolului reprezentat de retorica neomarxistă privind minoritatea LGBT. Astfel, la întrebarea adresată de către un jurnalist al agenției de presă REUTERS cu privire la situația drepturilor LGBT în statul Qatar, Viorel Focșa a subliniat că acest aspect ține de politica internă a statului qatarez și că, în calitate de reprezentant al unui partid conservator, este un apărător al valorilor tradiționale:  

„Când vorbim despre drepturile omului, există această oportunitate pe care nu o ratează mișcarea neomarxistă și se pun în cap de listă, în frunte, pretențiile lor aberante, chiar nocive, legate de pretențiile LGBT sau libertățile promovate de aceștia, pretenții care lovesc în structura blocului de valori morale.

Este inadmisibil și de neconceput de către noi, Alianța pentru Unirea Românilor, acceptarea la modul pasiv, sau mai rău, lipsa de solidaritate față de orice națiune atunci când vine vorba să vedem aceste valori tradiționale atacate”.

În perioada 1-4 octombrie, deputații AUR Dumitru Viorel Focșa și Radu Vicențiu Grădinaru au efectuat o vizită de lucru la Doha, Qatar, în perioada 1-4 octombrie, la invitația autorităților qatareze, alături de parlamentari din 7 țări europene. Agenda vizitei de lucru a cuprins întrevederi cu ministrul Muncii, Dr. Ali bin Samikh Al Marri, și cu membrii Comitetului Național pentru Drepturile Omului (NHRC).

De asemenea, parlamentarii europeni au vizitat stadionul Al Janoub, unde va avea loc finala Cupei Mondiale, pentru a putea observa progresele înregistrate și în domeniul condițiilor de muncă pentru imigranții din Qatar, notează The Peninsula.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button