Social

Două hoteluri de cinci stele din Bucureşti, amendate de Protecţia Consumatorilor: Produse expirate, gândaci și mizerie în bucătărie

Două hoteluri de cinci stele din Bucureşti au fost amendate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor după ce au fost găsite produse alimentare cu valabilitatea depăşită, unele evident alterate, ustensile deteriorate, dar şi insecte. Peste 200 de kilograme de produse alimentare au fost oprite de la comercializare. În camerele de hotel au fost găsite fire de păr şi pete pe aşternuturi, dar şi praf pe mobilă şi în baie.

Echipe de control de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatrilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov au făcut, vineri, verificări la unităţi hoteliere de cea mai înaltă clasificare din Capitală, atât în spaţiile de cazare, cât şi în cele de alimentaţie publică.

Ca urmare, la două hoteluri au fost constatate deficienţe: depozitarea, în blocul alimentar, fără respectarea condiţiilor de temperatură recomandate de producător (mai puţin de -18*C), a unor materii prime care urmau să fie utilizate în procesul de fabricaţie, destinate consumului uman, existenţa în depozit a unor produse alimentare fără a avea precizate elementele de identificare şi data limită de consum,  existenţa în depozit a unor produse cu data limită de consum depăşită, constatarea unor modificări organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate în depozit (produse cu suprafaţă mâzguită, culoare modificată sau miros înţepător de produs alterat), realizarea decongelării la temperatura mediului ambiant, folosirea unor rastele si ustensile de bucătărie, uzate, rupte, cu arsură în strat gros, depreciate.

FOTO: ANPC
FOTO: ANPC

De asemenea, s-a constata igienizarea precară a spaţiilor de lucru, a aparatului de înfoliat şi a spaţiilor frigorifice, lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire, lipsa informării complete referitoare la alergeni şi a faptului că produsul provine dintr-unul decongelat,  utilizarea bureţilor de sârmă şi a coşurilor de gunoi fără capac, în bucătărie, prezenţa insectelor, folosirea unor agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată şi zone cu rugină, chedere rupte, neigienizate, sistem de ventilaţie neigienizate, cu depuneri grosiere, folosirea etichetelor prăjiturilor expuse în vitrină, fără a avea traducere în limba română.

Totodată, în camerele destinate cazării s-a constatat prezenţa de fire de păr şi pete pe aşternuturi, precum şi existenţa prafului pe noptiere şi în baie.

„Ca atare, cele două unităţi au fost sanctionate, de către comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov, cu amenzi contravenţionale, în valoare de 35.000 de lei şi 1 avertisment şi s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, precum şi oprirea definitivă de la comercializare a unei cantităţi de peste 200 de kg de produse alimentare, în valoare de circa 4.700 de lei”, a transmis, sâmbătă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button