Internațional

Donald Trump, apel la istorie: Rusia e o mașinărie de război. L-au învins pe Hitler și Napoleon!

Donald Trump – posibil nou președinte în SUA – a lăudat armata Rusiei pentru priceperea sa. El a invocat date istorice în acest sens.

„Rusia, ce au făcut? L-au învins pe Hitler, l-au învins pe Napoleon. Da, sunt o mașină de război”, a declarat Trump marţi la o reuniune politică în South Carolina.

Trump a promis că va pune capăt războiului dacă va fi ales președinte, deși nu a dat informații suplimentare în acest sens, în afară de a cita relația sa cu Putin.

Trump a insistat din nou că invazia nu s-ar fi produs dacă ar fi câștigat realegerea în 2020 și apoi a spus că va încuraja liderii europeni să ofere mai mult ajutor Ucrainei.

Despre Navalnîi

Trump s-a mulţumit să-l salute pe Aleksei Navalnîi drept „un om foarte curajos”, care „probabil că ar fi făcut mai bine să stea la distanţă şi să vorbească din afara ţării”, în loc să se întoarcă de bunăvoie în Rusia, după ce a fost otrăvit cu novociok. „Asta se întâmplă şi în ţara noastră”, a avertizat el. „Suntem pe cale să devenim o ţară comunistă în multe privinţe”, a apreciat el. „Eu am opt sau nouă procese la activ din cauza faptului că (…) fac politică”, acuză cele de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite care are la activ 91 de capete de acuzare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button