Dominic Fritz lasă 50 de mii de timișoreni în frig

Distribuie acest articol!

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, marţi, că a fost sistat gazul către firma de termoficare din oraş, înainte de a fi găsit un alt furnizor. În aceste condiţii, peste 50.000 de gospodării şi majoritatea spitalelor rămân fără apă caldă şi căldură.

”Astăzi, din păcate, o să fie câteva lucruri grele de anunţat, de discutat. Acum câteva minute compania Delgaz a oprit distribuţia gazului pentru CET Centru şi Compania E. ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm”, a transmis, marţi, Dominic Fritz, înttr-o conferinţă de presă.  

Acesta a precizat că ultimele negocieri cu un potenţial furnizor au eşuat: ”Până acum două ore am stat în negocieri cu ultimul furnizor de gaz, care până la urmă ne-a dat un răspuns negativ, asta înseamnă că Timişoara momentan nu are o companie care ar vrea să furnizeze gaze naturale”.

Primarul a explicat că situaţia vine pe fondul crizei de la nivel european, nefiind suficientă cantitate de gaze pe piaţă, astfel încât să fie furnizat constant gazul.  

Furnizorii cer plata gazului în avans.  

”La preţurile actuale, de câteva milioane de lei pe zi, nu avem cum să plătim în avans (…) asta, din păcate, înseamnă că aproximativ 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură şi toate spitalele vor rămâne fără apă caldă şi căldură”, a mai declarat primarul.  

Acesta a transmis că se va face ”tot posibilul pentru a trece peste această perioadă” ş pentru repornirea căldurii.  

Primarul a făcut un apel către toate companiile de stat să ajute în această situaţie.  


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: