Politică

Doamna Deca și soluțiile: Probele orale ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, marți, în a treia săptămână de grevă a profesorilor că probele de competență de la Bacalaureat, care ar trebui să înceapă luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului. „Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de minister în timpul pandemiei, a declarat Ligia Deca, la Europa FM.

„Nu cred ca este o soluție ideală, cred că trebuie date acele probe, dar dacă vom ajunge în acea situație vom merge pe soluții pe care le-am mai testat deja”, a continuat Deca.

Ministra educației a accentuat că echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureatul 2023 cu notele obținute de elevi în timpul liceului „este o soluție pe care o luam în calcul, alături de altele”.

Probele de competențe pentru Bacalaureat erau programate astfel:

  • 12 – 14 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 14 – 15 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 14 – 16 iunie: Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button