Știrile 60m.RO

Dmitri Peskov: Remarcile lui Biden la adresa lui Putin reprezintă ”insulte personale”. El vorbeşte despre ”iritabilitatea, oboseala şi neatenţia” lui Biden

Remarcile preşedintelui american, Joe Biden, la adresa omologul său rus, Vladimir Putin, echivalează cu insulte personale, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Liderul SUA l-a numit pe Putin ”criminal de război”, un ”dictator brutal, un criminal pur”, conform CNN.

”Moscova aude şi vede ceea ce au devenit deja declaraţii zilnice făcute de preşedintele Biden, care sunt, de fapt, insulte personale la adresa lui Putin”, a declarat Peskov reporterilor într-o conferinţă telefonică.

Peskov a adăugat că nu a vrut să reacţioneze dur la aceste declaraţii, având în vedere ”iritabilitatea, oboseala şi neatenţia” lui Biden şi pentru a ”nu provoca mai multă agresivitate”.

”Ţinând cont de iritabilitatea, oboseala şi neatenţia preşedintelui Biden, care duc la astfel de declaraţii agresive, nu vom da aprecieri clare ale cuvintelor sale, pentru a nu provoca mai multă agresivitate”, a spus el.

Biden l-a numit pe Putin ”un dictator brutal, un criminal pur, care poartă un război imoral împotriva poporului Ucrainei”.

Declaraţiile lui Biden de joi au venit la o zi după ce l-a numit pentru prima dată pe Putin criminal de război.

Peskov a subliniat joi că declaraţiile liderului SUA sunt ”absolut inacceptabile şi impardonabile”.

Sursa foto: India Tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button