DISCRIMINARE. USR-PLUS: Acces în bazele sportive pentru persoanele vaccinate cu ambele doze

Distribuie acest articol!

USR+ propune un set de măsuri discriminatorii la adresa cetățenilor României, respectiv acces în baze sportive și la activități sportive doar pentru cei care sunt vaccinați. Propunerile au fost formulate de deputatul USR PLUS Tudor Pop, preşedinte al Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, alături de vicepremierul Dan Barna.

„Eliberăm sportul de COVID-19! Acesta nu este un slogan, ci o aspiraţie realistă având în vedere impactul campaniei de vaccinare din România. Sportul a suferit deja prea mult în acest 1 an şi jumătate, iar acum avem în sfârşit instrumentele să schimbăm în bine această stare de fapt. Cred cu tărie că putem aduce sportul românesc şi mai aproape de revenirea la normalitate, de aceea am lansat o invitaţie întregii mişcări sportive naţionale pentru a se alătura şi sprijini acest demers. Totodată, cred că mişcarea sportivă din România trebuie sprijinită şi susţinută mai mult si mai clar de către actuala coaliţie de guvernare în depăşirea problemelor financiare şi organizatorice generate de pandemie. Astăzi, am făcut un pas hotărât în această direcţie”, declară deputatul USR PLUS Tudor Pop.

Măsurile propuse de USR Plus:

– Permiterea accesului în baze sportive a persoanelor vaccinate cu ambele doze şi a celor cu rezultat negativ în urma unui test RT-PCR efectuat în ultimele 24 de h.

– Impunerea aceloraşi condiţii de acces (vaccinare sau test RT-PCR negativ efectuat în ultimele 24h) şi personalului organizator în baza sportivă în ziua competiţiilor sportive; fără respectarea acestei reguli, structura sportivă gazdă nu va putea permite accesul spectatorilor în tribune.

– Anularea obligativităţii efectuării de teste pentru detectarea COVID-19 în cazul membrilor staff-urilor tehnice şi sportivilor care
s-au vaccinat cu ambele doze.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: