Directorul CEH, Samuel Dioane, a trecut de la PSD la PNL. PSD își pune omul președinte la liberali

Distribuie acest articol!

Samuel Dioane a fost numit președinte PNL Petrila. Dioane este directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, funcție în care a ajuns la propunerea PSD Petrila. Acesta și-a reconsiderat poziția politică după ce la ministerul care asigură funcționarea CEH a ajuns un liberal. Samuel Dioane a fost aspru criticat atunci de fostul președinte al PNL Hunedoara, Lucian Heiuș. Nici senatorul Cristian Resmeriță nu îl mai recunoștea ca membru PSD. Salvarea a venit de la primarul din Petrila (PSD), Vasilică Jurca, partener și prieten cu omul de afaceri Iulian Răduca a cărei firmă deține la CEH contractul cu lemnul de mină scrie GDH.

Luna trecută, securea a fost îngropată, actualul președinte al PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, l-a numit lider al organizației locale din orașul lui Jurca.  De data asta, acum în luna noiembrie 2021, Dioane este perceput ca fiind omul lui TIberiu Iacob-Ridzi. De altfel, Samuel Dioane s-a și înscris oficial în PNL Petroșani în anul 2020 când liberalii și-au dat seama că nu-l pot mișca din fruntea CEH,, fiind susținut de ministru și sindicate.

Directorul CEH, USL-istul perfect

PNL Petrila a fost prima organizație din țară care a spart gheața, oficial, spre USL. Și asta înainte de blatul politic de la nivel central.

Încă de luna trecută, reprezentanții PNL Hunedoara au dizolvat biroul politic al organizației de la Petrila. Nu pentru că au pierdut alegerile locale, aspect  care nu putea fi invocat – PNL Hunedoara fiind în sine un perdant în Hunedoara, ci din cauza demisiei fostului președinte interimar Constantin Ramașcanu. Acesta din urmă era incompatibil cu funcția politică după ce a devenit funcționar public.

Numirea lui Samuel Dioane, fostul și actualul director general al CEH, a mișcat din temelii mișcarea liberală de pe partea de est  a Văii Jiului.

Alesul seniorilor liberali din acest oraș, Gheorghe Rusu, consideră că ”echipa câștigătoare” din Hunedoara conduce după sintagma ”pumnului în gură”.  Acesta a adresat o scrisoare președintelui PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu prin care își exprimă dezaprobarea față de deciziile politice adoptate de actuala structură de conducere.

”Faptul că ați hotărât la Deva ceva ce îi privește și pe cei din Petrila fără nicio consultare prealabilă și cu membrii Biroului PNL Petrila, sună cam cu BĂGAREA PUMNULUI ÎN GURĂ, iar legat de acest aspect denotă faptul că nu prea cunoașteți proverbele românești din care unul sună cam așa. CEEA CE ȚIE NU-ȚI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!.

Știu că faceți parte din ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE a PNL și că unul dintre motive  care i-au fost imputate fostului președinte PNL  era acela ca era discreționar și dictator. În cazul nostru, dumneavoastră cum ați procedat?”, arată Gheorghe Rusu în scrisoarea adresată președintelui Vetuța Stănescu.

Samuel Dioane, pesedistul penelist sau penelistul pesedist?

Fostul și actualul director general al CEH a ajuns să facă politică strict conjunctural. Ca să fie numit în funcție avea nevoie de o proptă politică. Și a obținut-o la acel moment de la PSD. Și asta pentru că era guvernarea PSD.

Ulterior, Dioane nu a mai plecat de la cârma Complexului Energetic Hunedoara deși guvernarea a fost schimbată,, iar disputele politice pentru această funcție au fost evidente.  Dioane era pasat – declarativ – de la un partid la altul.  De altfel, parlamentarii hunedoreni Lucian Heiuș (lider PNL Hunedoara) și Cristian Resmeriță (președinte executiv PSD Hunedoara) au fost cei mai vocali pe scena politică.

Într-un final Dioane a câștigat, acesta fiind susținut de ministrul Energiei, Virgil Popescu și de Sindicatul Muntele.

De numele lui Dioane se leagă și scandalul ”lemnul de la Mina Lonea”. Vezi AICI detaliile.

Scandalul legat de derularea contractului cu lemnul de la Mina Lonea nu ieșea la iveală dacă o mașină a furnizorului – firma omului de afaceri Iulian Răduca – nu era văzută în curtea surorii directorului general care își construiește o casă în orașul Petrila.

La nivel de comunitate locală, Dioane este perceput ca ”omul primarului Vasilică Jurca” împreună cu care a stabilit modul și echipa de conducere de la Mina Lonea, parte a orașului Petrila.

Vasilică Jurca este prieten și apropiat în afaceri cu Iulian Răduca.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: