O fostă directoare din Biblioteca Centrală Universitară, cercetată timp de 8 ani, scapă de anchetă. Procurorii au stabilit că „nu există probe că a săvârșit infracțiunile”

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a clasat ancheta de delapidare și fals intelectual deschisă pe numele unei foste directoare economice a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), Ileana Verdeș, pe motiv că „nu există probe că a săvârșit infracțiunile”.

Concluzia procurorilor a venit după 8 ani de cercetări. În această perioadă, de investigații s-au ocupat, succesiv, patru procurori. Numai realizarea expertizei contabile dispuse în dosar a durat doi ani.
Acum pensionară, Verdeș fusese pusă sub învinuire în 2012 pentru că nu ar fi înregistrat corect chitanțele aferente taxelor de bibliotecă de la bibliotecile din subordine, iar în acest fel ar fi provocat o pagubă de 500 000 de lei.
Avocatul Ilenei Verdeș, Bogdan Cimbru, a declarat faptul că soluția este una corectă, dar nu constituie și o reparație morală pentru cei 8 ani de cercetare penală.
- Aproape jumătate dintre români acuză o deteriorare a finanțelor personale. Încrederea în economie se prăbușeșteRomânii resimt tot mai acut degradarea nivelului de trai. Sondajele arată că aproape jumătate dintre cetățeni spun că situația lor financiară s-a înrăutățit în ultimul an, iar trei sferturi consideră că economia națională se îndreaptă într-o direcție greșită. Lipsa reformelor reale și haosul politic accentuează starea generală de deznădejde. Românii își pierd rapid încrederea în …
- Pensionări fictive în Justiție. Manevră pentru păstrarea privilegiilorConducerea sistemului judiciar apelează la o strategie controversată pentru a-și proteja sporurile și beneficiile. Magistrații care îndeplinesc condițiile de pensionare sunt încurajați să trimită cereri de retragere din activitate, fără intenția reală de a părăsi sistemul. Prin această tactică, Consiliul Superior al Magistraturii încearcă să creeze presiune asupra Guvernului în contextul tăierilor bugetare. Potrivit unor …
- Bolojan visează la Cotroceni, deși abia și-a pus semnătura pe hotărârile de GuvernIlie Bolojan, noul premier al României, nu se oprește la Palatul Victoria. În realitate, întreaga sa strategie se îndreaptă spre Palatul Cotroceni. Planul este vechi, bine dozat și atent sincronizat cu rotativa politică din coaliție. Deși a preluat funcția de prim-ministru în urmă cu doar câteva săptămâni, Ilie Bolojan lucrează deja la următorul pas: o …
- Paul Gabriel Andrei: Premierul ”chel în cap” a anunțat că 2 milioane de pensionari vor plăti în plus, adică vor avea pensia scăzutăDupă ce a anunțat inițial că pragul pentru pensiile care vor plăti CASS va fi de 4000 de lei, guvernul Bolojanului a revenit și a decis că va fi de la 3000 de lei. Și premierul chel în cap a anunțat că 2 milioane de pensionari vor plăti în plus, adică vor avea pensia scăzută. …
- Statul român își îngroapă propriii giganți industriali: insolvență după insolvență în companiile naționaleÎn ultimii ani, tot mai multe companii controlate de statul român au ajuns în pragul colapsului financiar. Lipsa de investiții, conducerea numită politic și managementul ineficient au împins în faliment branduri istorice precum Romaero și Compania Națională a Uraniului. Chiar și Blue Air, compania aeriană salvată temporar printr-o naționalizare grăbită, a sfârșit în insolvență, cu …