Social

Detalii despre închiderea Văii Oltului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a furnizat joi seara detalii referitoare la planul de închidere a DN7, Valea Oltului, o rută transcarpatică crucială pentru transportul de mărfuri. Astfel, CNAIR a anunțat că circulația pe DN7 va fi restricționată pe o porțiune de opt kilometri, între Boița și Lazaret, de la ora 6 dimineața până la ora 8 seara, în perioada 8 iulie – 9 august, pentru efectuarea lucrărilor la Autostrada Sibiu – Pitești.

„Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este esențială pentru România. În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre)”, a declarat CNAIR pe pagina sa de Facebook.

Potrivit CNAIR, majoritatea transporturilor de persoane și mărfuri de pe ruta Est – Vest (Constanța – Nădlac) tranzitează în prezent această zonă pe DN7, în condiții care nu asigură confort și siguranță adecvate. Astfel, construcția celor două secțiuni care traversează Carpații nu poate fi amânată mai mult, conform reprezentanților CNAIR.

„Secțiunea 2 (Boița – Cornetu) reprezintă una dintre aceste secțiuni, iar etapele ulterioare ale construcției, programată să fie finalizată în 2028, depind de operațiunile de defrișare a versantului care se desfășoară în perioada 8 iulie – 9 august”, au adăugat aceștia.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri că circulația pe DN7, Valea Oltului, va fi suspendată pe durata zilei între 8 iulie și 9 august, pentru lucrările la Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 2. Conform acestuia, această măsură a fost inevitabilă.

În luna aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a eliberat autorizația de construire pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești (A1), mai precis pentru primul kilometru de la Boița. Aici va fi construit un viaduct de 650 de metri. Este de menționat că asociația Mapa – Cengiz a câștigat contractul pentru acest lot montan din prima autostradă transcarpatică a României.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button