JUSTIȚIE

Deputatul ”Grindă” Ștefan, audiat de DNA pentru traficul de influență a doi membri arestați ai Forța Dreptei

Doi vrânceni, membri ai Forța Dreptei, au fost arestați de curând de către DNA Galați, pentru trafic de influență, iar ulterior, a fost audiat și fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan „Grindă” și soția acestuia.

Președintele partidului Forța Dreptei din comuna vrânceană Bârsești, Dorel Cojocaru, și  complicea sa Mădălina Adriana Ardeleanu, au fost reținuți de DNA în cursul dimineții de miercuri, 18 octombrie 2023. Acest fapt s-a petrecut în urma unor descinderi și percheziții în localitatea Bârsești, într-un dosar în care au fost vizate infracțiuni de trafic de influență.

Doi membri ai Forței Dreptei din Vrancea, reținuți de DNA Galați

Conform informațiilor din presa locală, procurorii DNA Structura Teritorială Galați au descins la locuința din Bârsești a proaspătului președinte al filialei locale Forța Dreptei, Dorel Cojocaru, dar și în alte locații de unde au ridicat mai multe documente. La finalul perchezițiilor, cei doi au fost duși la audieri la sediul DNA Galați, la finalul cărora, procurorii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, pe 19 octombrie, cei doi au fost prezentați magistraților Tribunalul Galați cu propunere de arestare preventivă, iar Tribunalul Galați a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă în cazul celor două persoane reținute în cursul zilei de miercuri. Astfel, Dorel Cojocaru și Mădălina Adriana Ardeleanu își vor petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, fiind acuzați de procurorii anticorupție de infracțiuni de trafic de influență. Mai exact, cei doi ar fi pretins diverse sume de bani de la mai multe persoane, promițându-le acestora că pot interveni pe lângă autoritățile statului pentru obținerea de permise auto, diplome de bacalaureat sau pentru angajări în instituții de stat. Conform presei locale, cei doi vrânceni ar fi încasat prin această metodă circa 55.000 de euro. Astfel, procurorii anticorupție, au descins la adresele celor doi, de unde au ridicat mai multe documente. „Admite propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi. În temeiul art. 223(1)(b) şi (2) Cod Procedură Penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Ardeleanu Adriana Mădălina şi Cojocaru Dorel pe o durată de 30 de zile, de la data de 19.10.2023 la 17.11.2023 inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 h de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 19.10.2023, ora 13:37”, se arată în decizia Tribunalului Galați.

„Grindă” Ștefan zice că s-a lepădat de cei arestați, dar s-a spovedit la DNA Galați

Cazul a creat valuri în zona politică, mai ales pentru faptul că atât Dorel Cojocaru, cât și Mădălina Adriana Ardeleanu erau membri ai partidului Forța Dreptei, filiala Vrancea. Cu trei zile înainte de descinderile procurorilor, Dorel Cojocaru a fost „uns” președinte la organizația locală Bârsești. Contactat telefonic, președintele filialei județene și deputat în Parlamentul României, Ion Ștefan zis Grindă, a transmis presei că cei doi au fost excluși din partid.

 „Mă dezic categoric de faptele acestor cetățeni, Ardeleanu Mădălina și Dorel Cojocaru. Așa cum am citit și eu, au fost reținuți de DNA Galați și au fost excluși din partid. Sper ca justiția să facă dreptate până la capăt și pe această cale chiar felicit instituțiile că se mișcă repede”, a precizat presei președintele Forța Dreptei Vrancea, Ion Ștefan. Potrivit informațiilor noastre, astăzi 20 octombrie 2023, au fost audiați la DNA Galați atât Ion Ștefan, cât și soția acestuia, Mirela Ștefan, în legătură cu acest caz. Asta deoarece cei doi aflați în arest, ar fi declarat că anumite sume de bani se duceau către deputat și soția acestuia. Mai mult, Ion Ștefan alias „Grindă” le-ar fi ținut spatele celor doi în anumite instituții ale statului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button