Deputat AUR: Parlamentul, locul unde două grupări oligarhice se luptă pentru pârghiile prin care pot jefui România
Parlamentul a devenit locul unde două grupări oligarhice se luptă pentru pârghiile prin care pot jefui România și unde se achită polițe între partidele aflata la putere (PNL) și partidele care acum sunt în opoziție de formă (PSD), afirmă deputatul AUR George Badiu.
Badiu a făcut această afirmație după încheierea ședinței Comisiei Juridice din Camera Deputaților, în cadrul căreia au fost respinse fără argumente solide o serie de proiectele de lege care ar fi fost benefice cetățenilor români.
El a dat și exemple de astfel de inițiative legislative care au fost respinse „prin votul ilogic și absurd al spectrului politic instituit de filfizonii lui Cîțu:
- PL-x nr. 457/2017 Proiect de Lege privind funcţionarea Băncii de Dezvoltare a României – EximBank S.A. Se propune transformarea Exim Bank ( care colcăie de politruci ce nu fac nimic) într-o bancă specializată în acordarea de credite pentru dezvoltare. Propunere datând din 2017, populistă dar interesantă , mai ales că firmele românești nu găsesc ușor finanțare la băncile existente, iar condițiile de creditare nu sunt deloc prietenoase. Guvernul nu dorește o asemenea lege, pe motiv că au și ei un proiect similar. Dar guvernul se chinuie de peste un an cu acel „proiect” care până acum nu s-a materializat, nu l-a văzut nimeni, ceea ce dovedește lipsă de interes și de profesionalism la Palatul Victoria. Ca atare, legea era benefică, însă deputații din coaliția de la guvernare au respins-o.
- PL-x nr. 561/2019 Proiect de Lege pentru completarea art.257 din Codul penal. Este o încercare de combatere a violențelor comise asupra cadrelor didactice, în legătură cu activitatea profesională. Se propune mărirea pedepsei pentru agresor. Și asta s-a respins.
- PL-x nr. 180/2021 Proiect de Lege pentru modificarea Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Mulți dintre voi nu știu, dar de 31 de ani încoace există o Comisie pentru problemele revoluționarilor, formată din câțiva senatori, deputați și câțiva reprezentanți ai revoluționarilor. Comisia era locul unde se aprobau cererile de recunoaștere a calității de revoluționar și de acordare a unor avantaje fiscale. Totuși, după 31 de ani, era timpul ca această Comisie să își înceteze activitatea, pentru că alte cereri de recunoaștere a calității de revoluționar nu mai pot surveni. Oricum, această comisie se abătuse cu mult de la rolul său inițial, devenind o structură cu rol de a facilita celor cu cereri respinse de Secretariatul de Stat obținerea de beneficii pe cale judecătorească, unde Comisia nu se prezenta niciodată să-și susțină poziția. Secretariatul de stat pentru problemele revoluționarilor este arhisuficient ca să gestioneze situația cu pricina. Din păcate, chiar dacă am propus desființarea Comisiei, nu se dorește acest lucru de către majoritatea din Parlament și Comisia va dăinui cât vor fi actualii guvernanți.
- Plx 144/2021, un proiect de lege depus de colegul Acatrinei Dorel, deputat AUR de Suceava, privea unele modificări la Legea educației. A fost respins fără ca măcar să se obosească cineva din coaliție să vadă dacă este util sau nu, a precizat Badiu.
Deputatul AUR a mai spus că viitorul este în mâinile românilor, ei sunt cei care decid daca se vor mai lăsa furați de aceeași clasă politică sau își pun speranțele în oameni noi, bine intenționați.