Deputat AUR: Masca de protecție, un produs neconform!

Distribuie acest articol!

Gianina Șerban, deputat AUR Ilfov, i-a transmis o serie de întrebări ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, având în vedere contextul pandemic în care se află România, precum și sfaturile autorităților de a purta măști de protecție și a respecta alte măsuri de protecție.

De mai bine de un an de zile, purtăm măștile de protecție, sub pretextul limitării răspândirii noului coronavirus. Mai întâi, ca primă măsură, a fost purtarea acesteia doar în spațiile închise, ca mai apoi, să fim obligați să le purtăm și în spațiile deschise. Cu toții am înțeles că purtarea unei măști medicale este una dintre măsurile de prevenție menite să limiteze transmiterea unor infecții respiratorii, printre care și infecția determinată de noul coronavirus (SARS-CoV-2). Masca medicală este un instrument utilizat pentru prevenirea transmiterii infecțiilor. Aceasta trebuie să acopere gura și nasul, având bucle care se fixează de urechi. Țin să precizez faptul că purtarea măștii medicale este recomandată persoanelor cu simptome de infecții respiratorii, celor care au fost în contact cu bolnavi cu alte infecții respiratorii, personalului medical și celor care merg în vizită în spitale sau clinici”, concluzionează doamna deputat.

Am observat cu toții faptul că „în toate magazinele care comercializează aceste măști medicale, etichetele specifică faptul că nu sunt sterile și chiar în prospect se recomandă ca acestea să nu fie utilizate în zone cu indice microbiologic strict”, iar în acest context, doamna Șerban i-a solicitat răspuns scris doamnei ministru, pentru a lămuri câteva aspecte, astfel:

  1. De ce trebuie să purtăm aceste măști, mai ales în spațiile deschise?
  2. De ce se comercializează măștile neconforme?
  3. Ce tip de măști ar trebui purtate și de ce?
  4. Cum sfătuiți românii să se protejeze de acest virus?

Sperăm ca noul ministru al Sănătății să aducă clarificări în cel mai scurt timp, răspunsurile privind activitatea tuturor, ca banii cheltuiți pe acest mod de protecție să fie utilizați într-adevăr eficient.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: