IMM-urile din HoReCa primesc bani pentru panouri fotovoltaice

Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HoReCa pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice.
Panourile fotovoltaice trebuie să producă energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice plug – in, prin Programul de finanțare „ELECTRIC – UP”. Programul beneficiază de o alocare bugetară de 100 milioane de euro.
„Orice criză reprezintă și o oportunitate, iar Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vine în sprijinul antreprenorilor din domeniul HORECA pentru a le permite să-și crească eficiența energetică, contribuind, în același timp și la atingerea ținelor de reducere a gazelor cu efect de seră. Este o măsură de tip win-win, în care operatorii economici destul de greu încercați în această perioadă și lipsiți, în anumite cazuri, de capitalul necesar investițiilor, primesc o gură de oxigen, în timp ce contribuim la crearea unui mediu economic competitiv
și sustenabil. Sunt ferm convins că acest program va da roade rapid, atât în ceea ce privește performanța economică și sustenabilitatea societăților comerciale, cât și în ceea ce privește țintele de mediu”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.
Prin proiectul MEEMA se asigură finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și a persoanelor juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activitățile corespunzătoare domeniului HORECA, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.
Obiectivele programului vizează creșterea gradului de utilizare a surselor regenerabile de energie, precum și a eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și, opțional, livrarea surplusului de energie electrică în rețeaua națională de energie electrică, precum și dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică în domeniul HORECA, stimularea utilizării autovehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in, dezvoltarea transportului ecologic.
Sumele necesare implementării Programului de finanțare se asigură anual, de la bugetul de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu destinația finanțării proiectelor în eficiență energetică și dezvoltării capacităților de producere de energie din surse regenerabile, cu impact asupra reduceri emisiilor de gaze cu efect de seră, în bugetul Ministerului Economiei.
- Primarul PNL al Constanței vinde terenurile orașului la bucată, la fel ca Radu MazărePrimarul PNL al Constanței vrea să vândă terenurile orașului la bucată, la fel cum făcea Radu Mazăre în administrația PSD din anii 2000, după ce a trecut prin Consiliul Local mai multe astfel de proiecte prin care a scos la vânzare mai multe suprafețe. Vergil Chițac numește terenurile ”active nefolositoare ale orașului” și vorbește despre …
- JAF! România, printre cele mai mari tarife la energie electrică din Uniunea EuropenăRomânia are printre cele mai mari tarife la energie electrică din Uniunea Europenă. Toate țările vecine au prețuri mult mai mici. După eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică, de la 1 iulie, românii vor plăti între 20 și peste 30 de eurocenți (1,7 lei)/kWh. Având în vedere faptul că circa 10 milioane de consumatori se …
- Reforma Bolojan, mai fioroasă decât reforma Boc: bugetarii, băgați forțat în concedii fără platăGuvernul Bolojan ia în calcul o măsură extremă pentru reducerea deficitului bugetar, și anume trimiterea bugetarilor în concedii fără plată, timp de cinci zile în fiecare lună. Nu e prima dată cînd se propune așa ceva în România, iar de aplicat, s-a aplicat ceva asemănător în perioada crizei economice din 2009-2010, printr-o lege promovată de …
- CSAT prezidat de Nicușor Dan a decis: România va continua să sprijine UcrainaConsiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de președintele României, Nicușor Dan, a analizat o serie de subiecte majore cu implicații asupra securității naționale, de la combaterea evaziunii fiscale și sprijinul pentru Ucraina, până la amenințările cibernetice și situația infrastructurii strategice interne.În contextul războiului ilegal și neprovocat declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, CSAT …
- Românii care nu plătesc întreținerea la timp, hăituiți de asociațiile de bloc: popriri, procese și chiar vânzarea locuințeiAi întârziat cu plata întreținerii? Pregătește-te pentru penalizări, procese în instanță și amenințări cu executarea silită. Legea le dă mână liberă asociațiilor de proprietari să-și recupereze datoriile cu orice preț, inclusiv prin vânzarea apartamentului. În loc să se caute soluții amiabile, blocuitorii ajung să fie puși la zid, transformați în inamici publici pentru câteva sute …