Opinii

De-atâta gaze, Putin o să se umfle până o să pleznească

Dornic probabil să păcălească încă o dată un Occident căruia i-a tot dat, în ultimii ani, capace peste ceafă, cum dau vlăjganii din fundul clasei tocilarilor din prima bancă, Putin încearcă iarăși, de 1 aprilie, marea cu degetul. Cu un tupeu fantastic, fostul kaghebist transformat în bișnițar și propulsat apoi în funcția de președinte vrea să schimbe din nou regulile în timpul jocului, cum a făcut-o de atâtea ori până acum, și e convins că o să-i meargă. Ieri, din buncărul unde se ascunde de curajos ce este, Putin a ținut un discurs, în care a atras atenția: „Pentru a cumpăra gaze naturale rusești, cumpărătorii trebuie să deschidă conturi în ruble în bănci rusești. Din aceste conturi se vor face plățile pentru gazul livrat, începând de mâine (1 aprilie). Dacă aceste plăți nu vor fi efectuate, vom considera acest lucru o neplată din partea cumpărătorilor, cu toate consecințele care decurg de aici. Nimeni nu ne vinde nimic pe gratis și nici noi nu vom face acte de caritate – adică contractele existente vor fi reziliate.”

La drept vorbind, acte de caritate n-au făcut rușii niciodată – asta dacă nu cumva socotim drept act de caritate tradiționalul furt de paltoane, practicat de soldații Armatei Roșii, care-i eliberau astfel pe locuitorii lumii libere de povara unui kilogram în plus pe umeri. Dar modificarea unilaterală a termenilor unui contract doar pentru că așa vrea mușchii lui e nu doar specifică bătăușului clasei politice mondiale, Putin, ci și o ultimă încercare de a intimida Occidentul. Este, dacă vreți, ca și cum ați merge mâine la supermarket și, după ce vă umpleți coșul cu produse, îi ziceți vânzătoarei că nu mai vreți să plătiți cu lei, ci cu moneda Botswanei sau direct în natură, că tot aia e. Credeți că ea o să accepte?

Citește și: Putin: „Plătiţi în ruble sau oprim gazul”. Măsura se aplică din 1 Aprilie

Putin crede că o să poată șantaja la nesfârșit „tocilarii” Europei cu gazele lui, doar că până și tocilarii răbufnesc la un moment dat față de golanul clasei și dau cu el de pământ, cum am văzut în atâtea filmulețe pe YouTube. Dacă dementul de la Kremlin își imaginează că o să pună iar Europa cu botul pe labe, amenințând-o că de azi îi taie gazul și-i pune industria pe butuci, se înșală. Prin acțiunile lui din ultima lună, Putin a reușit un lucru pe care nimeni nu l-ar fi crezut posibil: să unească, la un nivel fără precedent, lumea occidentală contra tiraniei rusești. De acum, nimeni nu mai poate da înapoi. Nici măcar curvetele de la Paris și Berlin, care ani de zile i-au ciugulit din palmă Crăcănelului Atomic și i-au dat impresia că este infailibil. Singurul care poate că va accepta să cumpere ruble de la bișnițarii de la casele de schimb va fi Viktor Orban, lingăul pantofilor lui Putin, dar el este masă neglijabilă în Europa.

De altfel, dacă stăm să facem calculele, observăm că doar o treime din gazul folosit de industria europeană provine din Rusia. Probabil că va fi destul de dificil pentru țările UE să rămână fără gaz rusesc, dar soluții se vor găsi. Europenii se vor descurca și fără gazele lui Crăcănel. Problema este însă: se va descurca Crăcănel fără valuta convertibilă care umplea, an de an, vistieria Moscovei? Dacă el taie gazul, occidentalii vor tăia euroii. Ei vor rămâne cu banii, pe care îi pot oferi altor producători de gaz, în vreme ce Putin va rămâne cu gazele, pe care nu o să i le mai ia nimeni. Că vorba aia: chinezii au suficiente gaze, indienii și africanii se încălzesc de la soare, cui le dai Volodea? O să le ții pentru tine și o să te umfli de-atâtea gaze, până o să plesnești! Și dacă nu plesnești singur, o să te ajute generalii și oligarhii din preajma ta să o faci. Ca să nu mai zic de faptul că, la ce pierderi de vieți omenești suferă rușii pe front și la câtă carne de tun mai bagă Armata Roșie, care tocmai a recrutat 125.000 de noi soldați și-i va trimite în Ucraina, s-ar putea ca o scânteie de nemulțumire să fie suficientă pentru ca atâtea gaze câte are-n el să-i fie fatale lui Putin. Fiindcă, veți vedea: când s-o aprinde scânteia furiei populare, de la zecile de mii de părinți cărora criminalul de la Kremlin le-a trimis fiii să fie măcelăriți în Ucraina, o să fie mai puternică decât tot arsenalul nuclear pe care doarme Crăcănel!

Citește și:

Războiul din Ucraina. Soldaţii ruşi, revoltaţi: „Ne-au aruncat direct în rahatul ăsta. Ne-au luat la 18 ani… Copii. Suntem doar copii”

Germania şi Franţa se ”pregătesc” de o eventuală oprire a livrărilor de gaze naturale ruseşti, după ce Putin cere UE să plătească în ruble începând de vineri

Vladimir Putin este Nebun, nu Rege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button