Dan Tănasă (AUR): Începe prigoana împotriva celor care nu folosesc limba maghiară în administrația statului român

Distribuie dacă ți-a plăcut

„Începe prigoana împotriva celor care nu folosesc limba maghiară în administrația statului român”, avertizează deputatul AUR Dan Tănasă cu referire la declarațiile recente ale lui Ráduly István (UDMR), prefectul județului Covasna. Acesta a anunțat că instituția Prefectului urmează să verifice în teren dacă se respectă normale ce reglementează folosirea limbii minorității naționale în administrația publică în județul Covasna.

„În acele unități administrativ teritoriale unde din numărul total al locuitorilor, ponderea de peste 20% este de o anumită naționalitate, indiferent de care, orice serviciu public, trebuie să aibă la intrare însemne atât în limba română, obligatoriu, cât și în limba naționalităților care sunt peste 20%. Plus, orice comunicare trebuie să fie bilingvă. Plus, dacă mergem și mai adânc, atunci (…) cetățenii aparținând unor minorități naționale cu pondere peste 20% se pot adresa oral sau în scris în limba minorității naționale respective și primesc răspuns atât în limba română, cât și în limba minorității naționale respective. Inclusiv formularele tipizate trebuie să fie în ambele limbi. Suntem toți cetățeni și suntem toți cetățeni ai acestui județ, cu drepturi și obligații”, a declarat Ráduly István, potrivit covasnamedia.

Deputatul AUR Dan Tanasă consideră că Ráduly István, susținut de PNL și USR-PLUS, este „promotor al separatismului pe criterii etnice” și amintește că UMDR-istul pierdut un proces în urma căruia a fost obligat să respecte limba oficială de stat.

„Așadar, începe prigoana împotriva celor care nu folosesc limba maghiară în administrație statului român. România este în pandemie dar grija reprezentantului Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR în teritoriu este utilizarea limbii maghiare în instituțiile statului român”, scrie Tănasă pe pagina sa de Facebook cu referire la această știre.


Distribuie dacă ți-a plăcut
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: