Știrile 60m.RO

Dan Tănasă, AUR: este inacceptabil ca un vicepremier al României să vorbească despre autonomie

La Știrea Zilei din 21 ianuarie l-am avut invitat special pe activistul, apărătorul drepturilor românilor și a legilor și Constituției din țara noastră, deputatul AUR, Dan Tănasă. Am adus în prim plan situația românilor din Harghita, Covasna și Mureș, amestecul statului ungar în treburile României, nerespectarea legilor și a Constituției de către UDMR.

„Cine este vinovat? Vinovată nu este decât actuala clasă politică: PSD, PNL UDMR, ALDE, Pro România, PMP-ul. Toate partidele care timp de 30 de ani au făcut politică în România și au trădat interesele statului român. Nu poți să construiești o națiune cu politicieni care au ambiții cât ușa frigiderului lor de acasă”, afirmă deputatul Dan Tănasă.

Despre lipsa de românism și implicare a președintelui țării, Dan Tănasă spune: „Dacă căutăm acum să vedem o declarație a lui Klaus Iohannis despre starea națiunii nu vom găsi asa ceva. Unde ne ducem, domnule Klaus Iohannis? Care este proiectul nostru de țară? Politică în țara aceasta face Klaus Iohannis a făcut Liviu Dragnea, cum face Ciolacu, Ludovic Orban. Ultimele cărți citite de aceștia sunt etichetele de pe sticlele de coniac”.

Cu privire la declarația vicepremirului Kelemen Hunor despre autonomie, deputatul consideră că „Este inacceptabil ca un vicepremier să vorbească despre autonomie. Este incompatibil! Iar cei care stau la masă în acest moment cu Kelemen Hunor sunt fel de vinovați”.

Dan Tănasă mai susține că presa a scris în numărat rânduri că programele pe care le implementează Ungaria în România nu au acordul Bucureștiului.

Emisiunea Știrea Zilei din 21 ianuarie poate fi urmărită aici:

Back to top button