Dan Barna anunță următorul pas pentru „revenirea la normalitate”: vaccinarea anti-Covid19 în farmacii

Distribuie acest articol!

Dan Barna a anunțat că, în urma unor discuții cu ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, vor începe demersurile pentru următoarea etapă din campania de vaccinare: vaccinarea în farmacii. Aceștia iau în calcul și vaccinarea la medicii de familie.

Chiar astăzi am vorbit cu colega mea Ioana Mihăilă să demareze demersurile pentru a avea o ordonanță și legislație pe ceea ce înseamnă și vaccinarea în farmacii. Ar fi pasul următor, și mai important, pentru că bun, avem vaccinarea prin medicii de familie – e o linie, ne așteptăm să genereze niște rezultate bune. În măsura în care vom reuși, și sperăm că într-un termen cât mai scurt, poate în două săptămâni, trei săptămâni, vom reuși să avem vaccinarea și în farmacii”, a anunțat Dan Barna.

El a precizat că nu în toate farmaciile se va putea face vaccinare, dar „sunt multe farmacii care erau pregătite cu vaccinul antigripal”.

Întrebat cine va administra vaccinul în farmacie, Dan Barna a răspuns că unul dintre angajații farmaciei care are pregătire în acest sens. „Erau prevăzute linii de vaccinare pentru vaccin antigripal. Asta, de ani de zile, adică se putea face vaccin antigripal la farmacie – cumpărai și îți era injectat de unul dintre farmaciști, care avea pregătirea necesară. Aceeași logică este gândită și aici. Sunt farmacii care au fluxuri pregătite pentru vaccinare, adică au personal calificat să facă lucrul acesta”, susține Dan Barna.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: