Cum au distrus PSD-PNL legumicultura românească. Acum importăm tot
În perioada comunistă, sub conducerea lui Nicolae Ceaușescu, România era o putere agricolă în Europa, iar legumicultura era una dintre marile realizări ale regimului. Printr-un program amplu de modernizare a agriculturii, s-au construit mii de ferme și sere, care asigurau atât hrana populației, cât și exporturi masive de legume proaspete în întreaga lume. Sistemul agricol era unul bine pus la punct, iar România își asigura, în mare parte, necesarul alimentar din producția internă, fără a fi dependentă de importuri.
Astăzi, sub conducerea partidelor PSD și PNL, aceste realizări au fost distruse, iar România a devenit un importator masiv de legume. După Revoluție, fermele și serele construite în perioada comunistă au fost fie privatizate, fie lăsate să se degradeze. Lipsa unei strategii agricole coerente și interesul pentru susținerea micilor producători a făcut ca piața românească să fie invadată de produse din import, de multe ori de calitate inferioară și la prețuri ridicate. În loc să investească în refacerea serelor și fermelor care asigurau hrana pentru toată țara, guvernele postdecembriste au permis ca acestea să fie demolate sau transformate în altceva.
Astfel, România a ajuns să importe aproape toate legumele de bază, de la roșii la castraveți și ardei. Prețurile sunt în continuă creștere, iar populația resimte din plin acest lucru. În loc să își cultive propriile produse, fermierii români sunt ignorați de un sistem guvernamental care favorizează importurile scumpe și nesustenabile. Distrugerea legumiculturii românești este una dintre marile eșecuri ale politicilor agricole promovate de PSD și PNL, care au ales să ignore tradiția și infrastructura construită sub regimul Ceaușescu, sacrificând astfel una dintre cele mai valoroase resurse ale țării.