Știrile 60m.RO

Cum a câștigat Gabriela Firea bătălia pentru capitală.

Marii pierzători ai acestor zile sunt cetățenii capitalei României: București.

Posibila înțelegere între partidele de dreapta este o pură utopie. Nici un partid care se respectă nu se va abate de la bătălia electorală chiar dacă fiecare își cam știe locul pe scena politică bucureșteană. Însă fără un motor electoral de prim-plan partidele au șanse mari să piardă procente pentru consiliile locale și apoi pentru alegerile parlamentare din toamnă.

Ori Bucureștiul nu reprezintă un oraș ce poate fi neglijat deoarece aproape 3 milioane de alegători își fac veacul aici.

Miza principală pentru alegerea primarilor în două tururi o reprezenta Bucureștiul. În acest caz un tur doi ar fi fost iminent deoarece nici un candidat nu ar fi obținut mai mult de 50%. În aceste condiții am fi asistat la o finală și coagularea în turul II ar fi venit în rândul electoratului chiar și dacă partidele politice nu ar fi manifestat o opțiune.

Situația capitalei este una extrem de gravă la acest moment. Pentru prima dată în istoria post-decembristă cel mai important oraș din România nu a reușit să își susțină cheltuielile și a cerut ajutor guvernamental. Gabriela Firea a comunizat total administrația publică prin realizarea de companii ce au consumat tot bugetul pentru investiții. Ori acele companii nici la acest moment nu produc nimic, nu mai vorbim despre faptul că ele au fost scoase în afara legii de o decizie judecătorească.

De departe asistăm la acest moment la cea mai proastă gestionarea a banului bucureștenilor. Totul pare la moment că se colapsează sub deciziile aberante ale primarului.

Alegerea primarilor într-un singur tur a tăiat orice speranță de mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button