Opinii

Culmea hoției sau culmea prostiei? Carburant mai scump în România față de țări care doar importă

Culmea hoției sau culmea prostiei? Sigur una din două, altfel nu există o explicație pentru faptul că Ungaria își permite să vândă carburant mult mai ieftin decât România în condițiile în care aceasta nu este țară producătoare și doar importă combustibilul.

Mai mult, deși România are și o productie destul de mare de țiței, este o țară cu tradiție în domeniu și chiar există surse care spun că în țara noastră a fost construită prima rafinărie din lume, românii din vestul țării au ajuns să treacă granița în Ungaria pentru a cumpăra combustibil mai ieftin. Dar nici acest lucru nu mai este posibil deoarece guvernul maghiar a venit cu o lege care le permite să alimenteze la preț redus doar celor care au mașina înscrisă în Ungaria.

Întrebarea este când va avea și România curajul de a folosi resursele sale în interesul propriilor cetățeni și pentru industria românească?! Pare că deocamdată doar putem privi cu invidie spre vecinii maghiari care au reușit o performanță de zile mari, să nu producă dar să vândă mai ieftin ca noi.

În aceste condiții, rămâne o singură întrebare pentru Virgil Popescu (ministrul energiei) și șleahta care ne-a adus aici: Sunteți hoți sau prosti, stimabile?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button