Politică

Cu un chioșc, Ciolacu face avere: 130.000 de euro dividende în 2021

Președintele PSD este acționar majoritar la unul dintre cele mai profitabile chioșcuri din România, amplasat în Piața Centrală din Buzău. Marcel Ciolacu a trecut în declarația de avere că de la respectiva patiserie a încasat, anul trecut, împreună cu soția, dividende de peste 130.000 de euro.

În ianuarie 2017, când a depus prima declarație de avere din al doilea mandat de deputat, Marcel Ciolacu nu avea nici un leu în bancă. Apoi, în acel an, au apărut brusc într-un cont 100.000 de lei.

Chestionat la vremea respectivă de România liberă cu privire la sursa banilor, actualul președinte al PSD, pe atunci vicepremier în guvernul Ponta, a explicat că provin din economii și din afacerea pe care o are în centrul Buzăului.

În actele oficiale, firma Lucia Com 94 SRL apare că deține o brutărie/patiserie. Iar rezultatele sale financiare au fost bune încă din 2015, când firma a rămas un plus net de 1.388.700 de lei. Firma, cu 6 angajați atunci, a avut cheltuieli de aproape patru ori mai mici decât veniturile și un profit de aproape 70%.

„Dar nu e o brutărie, este un chioșc”, a răspuns Marcel Ciolacu, în urmă cu 5 ani, când a fost întrebat de jurnaliști cu privire la secretul succesului firmei sale din Piața Buzău.

Chioșcul lui Marcel Ciolacu din Piața Centrală din Buzău. Foto Bogdan Tiberiu Iacob/Inpolitics
Chioșcul lui Marcel Ciolacu din Piața Centrală din Buzău, de unde liderul PSD a obținut 131.000 de euro dividende în 2021. Foto Bogdan Tiberiu Iacob/Inpolitics

Activitatea firmei Lucia Com 94 SRL a rămas profitabilă peste ani. Președintele PSD a notat în declarația de avere depusă în iunie 2022 că a primit împreună cu soția dividende de 131.000 de euro de la respectiva patiserie din Piața Centrală din Buzău. Soția lui a încasat încă 10.000 de euro pe an sub formă de salariu.

Patiseria a ajuns azi la 7 angajați. A avut o cifră de afaceri de 789.000 de lei în 2021 și un profit net de 24.000 de lei raportat la ANAF, scrie Europa Liberă.

2020 și 2021, fără dividende

În anii pandemiei, președintele PSD nu a încasat bani de pe urma chioșcului său din centrul Buzăului. Potrivit declarațiilor de avere depuse în acei ani, Marcel Ciolacu nu a luat dividende de la Lucia Com 94 SRL. Familia s-a mulțumit doar cu salariul soției, de aproximativ 10.000 de euro pe an.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button