Politică

CTP, după ce Bode a dat în judecată Universitatea Babeș-Bolyai: Să fie făcuți toți liberalii doctori prin hotărâre de guvern

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îl compară pe Lucian Bode cu premierul Ciucă la eforturile pe care le depune pentru a scăpa de acuzațiile de plagiat.

„Nu e de mirare nerușinarea cu care ministrul Bode atacă în instanță decizia Universității Babeș-Bolyai, cea care i-a acordat titlul de doctor, de a-i reanaliza teza de doctorat. Omul nu face decât să urmeze cu sârguință exemplul șefului său de partid și de guvern”, scrie CTP, într-un scurt comentariu.

Reacția gazetarului vine după ce ieri PressOne a publicat informația conform căreia Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), înainte de decizia instituției privind suspiciunile de plagiat în teza sa de doctorat.

„Ciucă a dat în judecată ministerul Educației Naționale, aflat în subordinea sa, ca premier, pentru a bloca discutarea de către CNADTCU a tezei sale doctorale, aflată sub acuza de plagiat formulată de către jurnalista Emilia Șercan. Și a reușit, cu brio, după cum se poate vedea. Cum dracu să nu facă și Bode la fel, sigur de succes, într-o Justiție aflată pe moșia PNL? Propun o eficientizare a procedeului: n-ar fi mai firesc ca toți liberalii să fie făcuți doctori prin Hotărâre de Guvern?”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

Lucian Bode a dat în judecată, pe 5 ianuarie, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), care urmează să se pronunțe asupra tezei sale de doctorat după ce Emilia Șercan a scris, în Pressone, că a plagiat în proporție de aproape 20%.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button