Politică

CTP, atac dur la Iohannis: „Mi-a adus aminte de o cerșetoare. Adică, vrei să punem un nătărău îngâmfat ca tine?”

Cristian Tudor Popescu îl desființează pe Klaus Iohannis. Gazetarul a avut o reacție dură după declarațiile președintelui României făcute miercuri, 7 februarie, la Bruxelles, calificându-l „magistral în proba de ridicol”.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, jurnalistul analizează desclarațiile lui Iohannis, pe care îl numește, la un moment dat ”nătărău îngâmfat”.

Mai mult decât atât, Popescu spune că prestația președintelui României i-a adus aminte de o cerșetoare româncă dintr-un film suedez.

„Însă Klaus Iohannis a dat acum lovitura la Bruxelles, depășindu-i magistral în proba de ridicol pe toți ceilalți președinți. Mi-a amintit de o cerșetoare româncă dintr-un film suedez, care, întrebată cu milă de un localnic „Să-ți iau ceva de mâncare?”, răspunde pe loc și înțepată: „Ciabatta cu ton, fără ceapă”.

Mai întâi, o tâmpenie: cum poți să reproșezi UE, cu termenul ceaușist „s-a greșit”, că în 2019 trebuiau numiți și niște inși din Europa de Est, nu doar din Vest, în funcții de conducere? Înseamnă să discriminezi pozitiv est-europenii în stil de „corectitudine politică”, distribuindu-i procentual ca pe negri, persoane cu dizabilități, femei sau minorități sexuale în producțiile Hollywood.

Să propui alt criteriu decât competența pentru posturile de nivel înalt, în plenul Parlamentului European, nici măcar într-o discuție privată, a stârnit cu siguranță, în mintea puținilor aflați în sală, întrebarea: „Adică, vrei să punem din Europa de Est un nătărău îngâmfat ca tine?”.

Iohannis și-a respectat promisiunea: cuvântarea sa către Europa e istorică, va fi ținută minte…

În aceeași postare, gazetarul amintește și de ceilalți președinți ai României, pe care Iohannis îi „bate” cu brio la capitolul greșeli,

„Ion Iliescu își aranja prin diplomații ceaușiști pe care-i lua cu el să se ciocnească „întâmplător” cu bătrânul Bush pe hol la Washington.

Emil Constantinescu ne povestea cum face el parte din „cercul restrâns al șefilor de state”.

Traian Băsescu se străduia, jalnic, să se bage în seamă printre grangurii Europei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button