Politică

Crucile eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului au fost demolate

Constantin Toma, primarul orașului Dărmănești, a trimis noaptea trecută Cimitirul Valea Uzului o echipă, ca să demoleze crucile eroilor români.

Autorizaţia de construire emisă de Primăria Dărmănești pentru „parcela românească” din cimitirul militar Valea Uzului a fost declarată ilegală de instanțele de judecată, care au decis demolarea celor 50 de cruci de beton construite cu fonduri guvernamentale.

În martie 2019, Consiliul Local Dărmăneşti a inclus printr-o hotărâre cimitirul militar din Valea Uzului în domeniul public al oraşului, după care, în aprilie a înfiinţat o parcelă românească în cimitirul aşezării depopulate Valea Uzului, situată la graniţa judeţelor Harghita şi Bacău. 

În Cimitirul Valea Uzului, se vor păstra doar steagurile Uniunii Europene și României. Monumentul construit va fi relocat în Dărmănești, iar crucile vor fi mutate în Cimitirul Eroilor din Bacău.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button