Politică

Cristoiu: PSD şi PNL „fac mişto” de români cu aşa-zisul scandal privind comasarea alegerilor

În contextul discuțiilor prelungite despre comasarea alegerilor, Ion Cristoiu observă că acestea par să se întindă fără sens, având în vedere că soluția ar trebui să fie relativ simplă.

Ion Cristoiu anticipează că, dacă liderii coaliției de guvernare nu ajung la un consens nici duminică, 18 februarie, scenariul ar putea deveni subiectul unei adevărate telenovele politice.

În Jurnalul video al lui Ion Cristoiu, acesta remarcă ideea că guvernanții nu au reușit nici vineri să cadă de acord asupra modului cum se vor desfășura alegerile din acest an.

„Știrea numărul unu pentru noi, pentru români, este că, citez „Ciolacu și Ciucă nu au ajuns la nicio înțelegere pe tema alegerilor și comasare. Se rupe coaliția?”.

Bine, se dă pe surse că PNL se pregătește să intre într-o nouă alianță. Ciucă, care alianță? Vedeți vreo alianță între PNL și cele trei pițifelnice? (USR, PMP și Forța Dreptei-nota red). Și așa PNL este o alianță din mai multe găști.

Așadar, dacă nu se înțeleg duminică, la următoarea întâlnire programată, nu știu dacă se vor înțelege, poate să fie și un soi de telenovelă: „Băi, hai să jucăm și noi teatru, că nu ne înțelegem”. Dacă se înțeleg repede, vin ăștia, auriștii, useriștii, și zic: Bandiților, v-ați înțeles. Și atunci ei vor să transmită că s-au chinuit”, a declarat Ion Cristoiu.

Jurnalistul spune că nu poate înțelege de ce coaliția tot se întâlnește pentru discuții, dacă chestiunea poate fi oricum tranșată destul de rapid.

„Ei negociază așa: PNL vrea comasarea localelor cu europarlamentarele și PSD zice că vrea candidaturile. Hai să zicem că e așa. Ce să negociezi când unul vrea mere și altul fasole? Ridică mâna Ciucă și spune: Noi propunem comasarea localelor cu europarlamentarele.

Se ridică Ciolacu și spune: DA, noi suntem de acord dacă și voi sunteți de acord să avem candidat unic (la prezidențiale-nota red.). Ciucă: Nu suntem de acord cu candidaturile. Ciolacu: Nu sunteți de acord, plecăm”, mai spune Ion Cristoiu.

Observația jurnalistului se concentrează pe presiunea timpului pentru luarea unei decizii, sugerând că cel mai probabil, aceasta va fi luată duminică seară, în cadrul următoarei întâlniri de negocieri privind comasarea alegerilor.

„Ei fac mișto de noi”.

Ion Cristoiu a caracterizat pe cei implicați în negocieri drept „niște șmecheri”, insinuând că se adună doar pentru a fi văzuți de români.

„Le-a zis Ciolacu: „Trebuie să stăm două ore aici”. Cred că joacă bambilici, beau cafele, se uită la televizor. Poate au și un spectacol de striptease. Când se fac două ore, Ciolacu zice: „Gata, dați știre la presă că nu ne-am înțeles”. De ce? Pentru că nu pot zice că s-au înțeles repede, că pierd la alegeri, că îi acuză opoziția. Așa spun că s-au chinuit”, a mai transmis jurnalistul în Jurnalul video.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button