Politică

Cristoiu: Iohannis acţionează în acest moment pro-Putin

Rolul de secretar general NATO pare că îi va reveni lui Mark Rutte, după ce Statele Unite, Marea Britanie, Germania și multe alte state și-au arătat recent susținerea față de premierul olandez pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg, motiv pentru care canditura publică a lui Iohannis la același post nu numai că pătează imaginea României, ci și a alianței, potrivit lui Ion Cristoiu, scrie site-ul canal33.ro.

În cadrul podcastului „3×3 cu Ion Cristoiu”, moderat de Alexandru Răducanu, numai pe canalul oficial de YouTube al Canal 33, experimentatul jurnalist a explicat că prin candidatura publică a președintelui la postul de secretar general al NATO, Iohannis distruge imaginea de unitate a Alianței nord-atlantice.

„Eu sunt singurul din țară care spune asta, dar tot ce face acum Iohannis este o mare lovitură dată NATO! Pentru că NATO împlinește acum 75 de ani, iar la summitul din iulie trebuia să se sărbătorească. Nu poți să ai în preajma acestui summit o dispută cine-i șef. În preajma războiului din Ucraina NATO are nevoie de o imagine de unitate. Tot ce face el este pro Putin”, a precizat Ion Cristoiu.

Invitatul permanent al lui Alexandru Răducanu a mai adăugat că nimeni nu a anunțat până acum că îl sprijină direct pe Iohannis, nici măcar Ungaria, care are obiecții față de Mark Rutte. De asemenea, Cristoiu a numit „fabricate” articolele din presa românească ce sugerează posibila victorie a președintelui României:

„Să le arătăm telespectatorilor cum se falsifică o știre. Știrea era așa: «Țara care ia apărarea lui Iohannis pentru șefia NATO: Candidatura este legitimă» asta nu înseamnă nimic. Domnule Răducanu dacă eu candidez cu dumneavoastră poate să vină oricine să spună «Da este legitim să candideze»”, a spus Cristoiu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button