Politică

Cristoiu: Ciolacu a cerut, la Berlin, baze militare germane permanente în România, după ce, la ambasada SUA, a venit cu aceeași placă

Jurnalistul Ion Cristoiu şi-a exprimat stupefacţia, într-un comentariu video pe blogul său, faţă de declaraţia premierului Marcel Ciolacu făcută la Berlin, conform căreia vrea trupe germane cantonate permanent pe teritoriul României.

„Este o declaraţie halucinantă şi vine la scurt timp după ce Ciolacu a afirmat, la ambasada SUA, că vrea şi baze americane americane permanente pe teritoriul României. Probabil că dacă Ciucă se va duce la Paris, o să auzim că vrem baze militare franceze permanente în România. Unde se duc, ei cer baze militare permanente ale altor state în România. Bine că nu se duce nimeni la Moscova…Nu înţeleg ce avem noi de câştigat din asta. Chiar vreţi ca România să ajungă, să avem aici bază militară străină lângă bază militară străină?”, a răbufnit Cristoiu.

„Sper ca, cât de curând, pe teritoriul României să avem militari germani staționați permanent”, a spus Marcel Ciolacu la întîlnirea cu Olaf Scholz, care, spre deosebire de gazda sa, pare convins că în Ucraina „va fi un conflict de durată”. Șeful Guvernului de la București „ar fi vrut ca războiul să se termine odată cu această ofensivă ucraineană. Datele publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operații arată altfel. Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente”, a scris dw.com.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button