Crin Antonescu despre lupta pentru putere în PNL: Se dramatizează excesiv

Distribuie acest articol!

Crin Antonescu, fostul lider PNL, a comentat pe marginea bătăliei interne pentru putere dintre premierul Florin Cîțu și Ludovic Orban. El susține că în acest moment, „se leagă prea mult soarta partidului de a indivizilor”, în contextul în care Cîțu a declarat că dacă el nu ajunge președinte, soarta PNL este pecetluită.

Crin Antonescu susține că, din punctul său de vedere, există niște criterii obiective după care se evaluează un lider: ți-ai atins obiectivele, continui. În caz contrar, te retragi și cedezi locul unui lider capabil.

Am sentimentul că se dramatizează excesiv, că se victimizează și participanți la această cursă, și întâmplarea în sine. Eu cred că lucrurile sunt simple. Se leagă prea mult soarta partidului de a indivizilor. Liderii sunt importanți, dar sunt trecători. Lucrurile sunt simple, pentru mine. Există, în politică, niște criterii, niște obiective, o responsabilitate a liderului. Ai atins un obiectiv, continui, ai ratat, te retragi, lași pe altul. Eu așa am făcut, așa fac și alții, în alte părți. Partidul are dreptul să găzduiască un challenge. Un partid are dreptul de a căuta ceva nou când este nevoie”, a spus fostul lider PNL la România TV.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: