Politică

Craiova: Profesorii îi cântă lui Iohannis melodia „O lume minunată”

Câteva sute de profesori s-au strâns vineri, la ora 11.00, în Piața Mihai Viteazul din Craiova, în fața Prefecturii Dolj pentru a cere salarii mai mari. Potrivit unei filmării realizate de ziarul local Lupa, profesorii au realizat un program artistic dedicat autorităților.

Sutele de profesori adunați au cântat „O lume minunată” pentru Klaus Iohannis, melodie a artistului Mihai Constantinescu cu care a fost întâmpinat președintele de un cor de copii, joi, în timpul vizitei oficiale din Sibiu.

De asemenea, ei au mai pregătit o dedicație și pentru membrii guvernului care au refuzat până în acest moment să aprobe creșterile salariale cerute de profesori.

„Nu mai vrem să fim a cincea roată la căruță și să ne jertfim/ căci vântul aspru bate în buzunare, atât le pasă celor de la guvernare”, au fost versurile dedicate de profesori celor de la guvernare.

Protestele continuă seria începută marți la Iași de cadrele didactice din județ și care a continuat miercuri în București, Buzău sau Cluj-Napoca. Manifestații similare au loc vineri și în orașe precum Sibiu sau Vaslui. Greva generală din Educație continuă și astăzi, cu costul amânării rotativei guvernamentale.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri că nu-și va mai depune demisia până nu soluționează grevă și a cerut cadrelor didactice pentru a găsi un compromis care să nu dezechilibreze bugetul de stat. Joi, liderii de sindicate au cerut, la întâlnirea cu Executivul, creșteri salariale de 25%, pe care Guvernul le-a respins.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button