Costel Alexe ajută firmele care taie pădurile României cu 200 de milioane de euro. Subvenție pentru companiile austriece

Suntem în țara în care totul este posibil. Deși peste 70% din lemnul prelucrat în România este tăiat ilegal, iar pădurile României sunt defrișate la rasul pământului și în văzul lumii, ministrul mediului, Costel Alexe, face un cadou nesperat tăietorilor: peste 200 milioane de euro.

Ajutorul, căci așa i se spune, va veni sub forma unor granturi de 200 000 de euro de companie. V-ați fi imaginat vreodată că ministerul mediului, Costel Alexe, în loc să facă rețele de apă și canalizare sau să curățe apele române de mizerie, folosește banii ca să stimuleze industria tăietoare de lemn?

Aceasta este doar o formă mascată prin care guvernul liberal al României acordă o subvenție mascată companiilor austriece tăietoare de codri românești.

Cum se face acest lucru? Foarte simplu: companiile mici, sclavii care taie pădurile României, vor primi bani ca să poată astfel vinde mai ieftin lemnul tăiat către companiile austriece. Vă imaginați că vreun român s-a îmbogățit din această schemă? Cu siguranță că nu și este vorba doar de un ajutor consistent acordat celor care au tăiat codrii țării.

Nu ajutorul românilor contează aici, căci el nu există, fiind stimulate de ministerul mediului intensificarea tăierilor ilegale de păduri, ci faptul că în realitate se acordă o subvenție mascată companiilor austriece.

sursa: www.ziare.com

%d blogeri au apreciat: