Știrile 60m.RO

Coronavirus nu se ia prin alăptare. Mamele testate pozitiv cu COVID-19 își pot hrăni bebelușii cu lapte matern

Conform studiilor realizate până în prezent, coronavirus nu se ia prin alăptare. Mamele testate pozitiv cu COVID-19 își pot hrăni bebelușii cu lapte matern, însă trebuie să respecte cu sfințenie câteva reguli.

Veste bună pentru femeile care au născut în această perioadă: coronavirus nu se ia prin alăptare. Proaspetele mămici testate pozitiv cu COVID-19 le pot da bebelușilor lapte matern, însă trebuie să aibă grijă că pot transmite virusul dacă nu țin cont de câteva indicații.

Potrivit specialiștilor, laptele matern conține anticorpi şi alte beneficii imunologice. Având în vedere aceste suplimente, mamelor le este recomandat să nu renunțe la alăptare chiar dacă au fost diagnisticate pozitiv cu noul coronavirus.

COVID-19 poate fi transmis prin atingerea bebelușului sau prin respirație, astfel că măsurile de prevenție trebuie respectate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine cu regulile minime de igienă pe care trebuie să le respecte toate mămele care își hrănesc bebelușii cu lapte matern.

Alăptarea în siguranță în cazul unei mame infectate cu COVID-19 include:

  • practicarea igienei respiratorii (de ex. purtarea unei măști care să acopere nasul și gura)
  • spălarea mâinilor cu apă și săpun înainte și după atingerea copilului
  • curățarea și dezinfectarea frecventă a suprafețelor

Așadar, mamele testate pozitiv ar trebui informate că noul coronavirus nu se ia prin alăptare. Bebelușii au nevoie de anticorpii din laptele matern, iar aceștia vor fi în afata oricărui pericol dacă sunt respectate regulile impuse de OSM.

Sursa: www.viva.ro

Back to top button