OpiniiPrima Pagină

Coronavirus. Cineva are interesul să colapseze economia României?

Politicienii români din toate partidele politice au decis la unison că cea mai bună formă de a se lupta cu noua formă de coronavirus o reprezintă distrugerea economiei naționale.

În SUA există peste 20 de morți și sute de persoane sunt infectate. Cu toate acestea autoritățile nu au luat absolut nici o măsură cu aplicabilitate generală și prin care viața economică a celei mai puternice țări din lumea să fie afectate. Marea Britanie, Germania, Japonia își văd mai departe de activitățile curente.

Este și normal să fie așa din moment ce în acest sezon în SUA peste 18 000 de persoane au murit datorită gripei sezoniere în timp ce doar puțin peste 20 de persoane au decedat ca urmare a coronavirusului. Da, ați auzit bine, informația este publică și o regăsiți pe NYTimes.COM . Dar cine mai are timp să citească din moment ce totul vine de-a gata de la centre de informații ce au drept principal scop destabilizarea României.

Până la acest moment puțin peste 100 000 de persoane au fost identicate ca fiind infectate la nivel mondial. Rata de mortalitatea reală este mai mică de 0.7%. Majoritatea celor care au decedat aveau peste 80 de ani, în timp ce majoritatea celor infectați și care au prezentat simptom au peste 65 de ani.

Copiii nu sunt predispuși la a fi afectați de acest tip de virus. Majoritatea persoanelor cu probleme aveau asociate și alte boli precum diabetul de tip 2, tensiune arterială ridicată, ș.a.m.d..

OMS a spus clar că nu este vorba despre o epidemie și suntem foarte departe de o pandemie.

Cele mai afectate țări sunt China, Iranul, Italia și Coreea de Sud.

Așa cum vedem mai sus nu exista nici un motiv de panică pentru ca autoritățile publice să închidă școlile până pe 22 martie. Și după 22 martie ce se va întâmpla.

Cu cine sunt lăsați acești copii acasă? Vor fi nevoiți părinții să stea cu ei? Dacă da, atunci ei vor fi în concediu fără plată și cine le va plăti lor ratele? Cine va susține activitatea societăților comerciale din moment ce milioane de familii sunt afectate de această măsură?

Mai țineți minte la revoluția când se fugea pe stradă și oamenii lui Ion Iliescu, adică comuniștii, strigau că este apa otrăvită și să nu bem din ea?

Parcă acum situația este simulară. Ne este frică de un coronavirus?

Citește și cum se plimba Dragnea gratuit cu elicopterul.

Sigur că metodele sunt cu mult mai complexe, dar pare trasă la indigo o încercare de destabilizare economică a României. Dacă se va continua în acest ritm în mai puțin de 30 de ani țara va intra într-o recesiune profundă.

Cine are interesul să se întâmple acest lucru? Tocmai cine este interesat să mai cumpere active românești la prețuri de nimic și cei care doresc să închidă gura românilor

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button