Știrile 60m.RO

Cornel Nistorescu: Puiul vopsit și unii mai proști ca găinile

Ne-am întrecut peste măsură! Pentru lămurirea disputei cu puiul vopsit, ziarul Cotidianul oferă un premiu substanțial. 

Oferă chiar lui Horia Miron Constantinescu o vacanță gratuită la mare (evident, cu familia) dacă reușește să vopsească un pui de găină pe care cumpărătorii să nu-l distingă într-un galantar. Și să nu-l pună pe fugă pe șeful ANPC. Mai oferim un premiu celui care ne poate livra 10 kilograme de hormoni de dat la găini. (Am dori să contribuim și noi la dezvoltarea accelerată a niște fraieri care întîrzîie să se maturizeze). Și mai oferim o vacanță la mare pentru două gospodine care se cred în stare să lucreze cîteva zile într-o hală pentru creșterea păsărilor ca să injecteze zece mii de pui cu hormoni de creștere. Asigurăm transportul și pentru Mihai Gâdea și echipa sa, împreună cu domnii generali, pentru a se documenta în materie de vopsitul puilor și injectarea lor cu hormoni.

Oferta noastră acoperă astfel toate aberațiile care circulă și din care una și cea mai grosolană a fost pusă în circulație de șeful ANPC, Horia Miron Constantinescu. Cu bomba lansată de el, Romania a făcut din circul electoral ceva plictisitor. Ca să-și arate ochelarii și inteligența creatoare, șeful ANPC a transformat și acuzat puiul galben (crescut cu furaje) ca fiind un „pui vopsit”. Adică un atentat la siguranța alimentară a populației. Implicit, la siguranța națională, că toți mîncăm carne de pasăre, inclusiv cei din Parlament și cei din MApN și SRI.

Omul nu-i prost ca găina. E mult mai rău. Este politician și s-a gîndit cum să-l lase pe Piedone cu gura căscată. Piedone s-a dus să mănînce parizer și salam cu asfaltangii. Numai scandalul cu puiul vopsit l-ar fi putut detrona în materie de enormități și găselnițe de stîrnit popularitate. Horia Miron Constantinescu și-a chinuit gîndirea ca să dea o alarmă națională și să cîștige niște puncte în campania electorală în care a fost desemnat din partea „crescătorilor de găini” din fruntea PSD. Horia Miron Constantinescu, unul cules de pe Litoral, pus șef la protecția consumatorului, suspect de aranjamente, faimos pentru raporturile sale dure cu restaurantele, s-a gîndit să dea o lovitură de imagine. A lansat marea amenințare a „puiului vopsit”, un fel de pericol public venit pe linia găinilor și a puilor din supermarketurile politicii românești.

Horia Miron Constantinescu știa ceva de cioara vopsită. Credea că unul a muiat-o în iaurt și a dat-o prostului ca fiind porumbel. N-a deschis un dicționar de expresii populare românești ca să afle că este doar o expresie pentru mincinoși și prefăcuți. Altfel, nici cioara nu poate fi vopsită, necum puiul de vîndut la supermarket. Cum o fi ajuns vigilentul de Constantinescu gata să creadă că și puiul și capra pot fi vopsite? Le înmoi în vopsea, le dai cu pensula sau le îngălbenești cu pistolul? Ca să nu mai vorbim de găini și de milioane de pui. La dînsul, coloratul este egal cu vopsitul. Ba chiar a încercat o demonstrație pe facebook. A pus pe cineva să frece o găină sau un pui pînă s-a schimbat culoarea cărnii. Și gata! A descoperit atentatul la siguranța noastră alimentară!

Horia Miron Constantinescu este de formație jurist neîmplinit și probabil din această cauză s-a făcut politician. S-a gîndit să fie și un fel de poet avicol. Probabil că și-a imaginat că un pui vopsit pe post de amenințare la securitatea alimentară a românilor face cît un slogan și cît o campanie electorală. După mintea lui și porcul poate fi vopsit, și catîrul (ca în William Faulkener), chiar și boul. Cu puțin chin, el ne-ar putea arăta și un pește vopsit, și un cîine,chiar și un politician (mai ales că din ăștia există!).

Fiorosul șef de la Protecția consumatorilor n-a izbutit să găsească nici un magazin alimentar și nici un supermarket care să vîndă niște pui vopsiți. Nici ANSVA n-a semnalat asemenea apariții. Mihai Ponea, secretarul general al ANSVA, a declarat pe la televiziuni că în întreaga sa carieră de specialist n-a văzut așa ceva. Cu atît mai mult, Horia Constantinescu, cel care coordonează controlul alimentarelor și care, ca și Piedone, răstoarnă, confiscă, dispune distrugerea produselor alimentare și închiderea magazinelor sau a localurilor. El n-a fost în stare să ne arate unul sau să prezinte un lot și să-l ducă la un laborator serios care să ne comunice rezultatele analizelor.

Cu o părere pe post de concluzie de la un polițai sau de la un jurist pîrît nu poți striga către țară:

-Oameni buni, iată puii vopsiți, cu substanța cutare, periculoasă, cancer, hepatită etc.

Nici vorbă! Autorul descoperirii care a alarmat populația, adică Horia Miron Constantinescu, a terminat două universități care împreună nu prea fac cît o școală temeinică. După „Nicolae Titulescu” și Biotera, marele specialist în „pui vopsiți”, după cum puteți vedea în fragmentele de c/v pe care le reproduc în subsolul editorialului, s-a specializat într-un fel de polițai alimentar. Funcțiile ocupate după terminarea universității ne arată toată anvergura priceperii sale.

De-asta ne putem întoarce la farfuria cu puiul de găină.

Oricum, postarea sa cu aer de diversiune ieftină ne avertizează asupra unui lucru. În stilul acesta, pe zi ce trece, vin să ne conducă unii mai proști decît găinile pe care le sacrificăm!

Post scriptum:

Horia Mihail Constantinescu-Educaţie şi formare.

Certificat de atestate a competențelor profesionale:

Academia de Poliție ”ALEXANDRU IOAN CUZA” Colegiul Național de Afaceri Interne – PROGRAMUL POSTUNIVERSITAR DE FORMARE ȘI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ – MANAGEMENTUL AFACERILOR INTERNE – ORDINE ȘI SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ

Certificat de absolvire

Agenția Naționala a Funcționarilor Publici – PROGRAM DE FORMARE SPECIALIZATĂ PENTRU OCUPAREA UNEI FUNCȚII PUBLICE CORESPUNZĂTOARE CATEGORIEI ÎNALȚILOR FUNCȚIONARI PUBLICI

Diplomă de master Universitatea „BIOTERRA” București – FACULTATEA DE DREPT – SECURITATEA COMUNITARĂ ȘI TERORISMUL (Diploma de licență)

Funcții:

Comisar șef adjunct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Regional Galați – Comisariatul Județean Constanța

Coordonarea activității comisariatului. Acțiuni de control. Relația profesională cu consumatorii

Coordonator „Colectiv temporar de supraveghere si control national al Presedintelui ANPC”

Comisar superior, delegat comisar șef adjunct

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Regional Galați – Comisariatul Județean Constanța

Coordonarea activității comisariatului. Acțiuni de control. Relația profesională cu consumatorii

Șef departament audit și control / juridic

SC EOL General Service, București

Coordonarea departamentului juridic. Verificarea permanentă a activității celorlalte departamente

Director general

S.C. Rodrag Trade Co S.R.L., București

Coordonarea și dezvoltarea activității. Coordonarea activității personalului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button