Politică

Cornel Nistorescu, despre vizita lui Marcel Ciolacu la Athos: Marketing politico-religios, cu iz de prefăcătorie electorală

Cornel Nistorescu, directorul Cotidianului, a comentat mult mediatizata vizită a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, la Muntele Athos, mai precis la Mănăstirea Vatopedu.

În opinia jurnalistului, vizita lui Ciolacu miroase a „marketing politico-religios, cu iz de prefăcătorie electorală”. Nistorescu a remarcat că, deși anual mii de români se duc în Sfântul Munte, doar Ciolacu și-a luat după el o echipă de cameramani și fotografi.

„Fotografiile sale pupînd mîini călugărești și icoane pe la Muntele Athos ne arată că Marcel de Buzău s-a hotărît să intre în bătălia politică și să arate poporului că și el este de partea lui Dumnezeu și a bisericii și că poporul credincios poate să-l voteze cu toată încrederea.

În mod normal, vizita lui Marcel Ciolacu ar fi un fapt care n-ar trebui să ne mire. Mulți români fac una sau două călătorii pe an în Republica Monahală din Halkidiki. Athosul este plin de istorii, de documente și mărturii din istoria noastră, icoane și danii ale domnitorilor și boierilor români. Athos-ul este un spațiu de credință în care romînii au o prezență distinctă și onorantă, de la începuturile istoriei sale pînă la zilele noastre. Unii dintre compatrioții noștri chiar fac danii și ajută comunitatea monahală de la Schitul Podromos cu tot felul de nevoi. Singurul care a mai făcut tărăboi cu vizitele sale a fost Gigi Becali. Ceilalți se duc, se roagă la Dumnezeu și la Sfintele Icoane, trec și pe la alte mănăstiri și în această călătorie se întîlnesc cu ei înșiși, încercînd să fie mai buni și despovărați de păcate.

După gălăgiosul creștin Gigi, Ciolacu a făcut cam același lucru. Numai că el, spre deosebire de ceilalți peregrini, a luat cameramani cu echipamente pentru fixat imagini și a zăbovit îndelung la pupatul mîinilor și al icoanelor spre a prilejui cadre mai bune și pentru a distribui tuturor mediilor din țară imagini ale credinței și ale smereniei sale.

Vreau să spun că expediția de etalat credința a lui Marcel Ciolacu arată a marketing politico-religios, cu iz de prefăcătorie electorală, ca o încercare de folosire a Celui de Sus în viitoarele sale încercări politice. Faptul că s-a rugat pentru sănătatea și norocul său și pentru noi toți este un lucru firesc. Poate s-a rugat și pentru minuni politice. Însă, pentru că a ținut să ne-o arate tuturor, ține mai degrabă de mîrlănia politicianului contemporan în ofensivă electorală.

De mirare, așadar, că nu l-a luat cu el și pe Florentin Pandele și n-a plecat cu Gabriela Firea și în convoaiele de la Sf. Parascheva! Știu că n-a fost însoțit de șifonatul Tudose”, a notat Cornel Nistorescu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button