Știrile 60m.RO

Scandal politic pe spitalul modular de la Iași. Tătaru și Alexe, ținuți la poartă, după ce anterior fuseseră criticați de șeful CJ

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cel al Mediului, Costel Alexe, au fost ținuți astăzi la poarta spitalului modular de la Iași, spital ce ar trebui să primească pacienții infectați cu noul coronavirus, însă, se află de mai bine de patru luni în construcție.

Cei doi miniștri spun că nu văd nicio evoluție în ceea ce privește noua unitate medicală și îl acuză pe președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, că a pus pe primul plan interesele politice, neglijând astfel sănătatea cetățenilor.

Nelu Tătaru: „Tocmai veneam de la Brașov, unde joi am vizitat un asemenea spital modular sau o asemenea secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență, cu 28 de paturi la Terapie Intensivă și termen de predare, 21 august. Dacă acolo am avut ce vedea, astăzi ne uităm printre gratii și nu prea văd nimic.

Dacă în managementul Covid a apărut ceva nou, fiecare șef de autoritate locală a simțit nevoia să aibă și el acea jucăria – fie că s-a chemat teste PCR, spital modular… Ce nu au înțeles și nu a înțeles președintele CJ Iași, un spital modular trebuie să devină secție exterioară a unui spital.

Dacă trimiți o hârtie să faci un spital, a greșit calea. Sunt patru luni de când au pornit – e cam întârziată această construcție la ce vedem…”

Reporter: E normal să stați la poartă?

Nelu Tătaru: „Nu e normal cât timp domnul (Maricel Popa – n.r.) vrea să transforme această entitate să trateze sănătatea românilor, dar cât timp e totul transformat politic, totul e posibil…”

În cursul dimineții, într-o declaraţie de presă, șeful CJ Iași Maricel Popa a reproșat guvernului şi PNL că nu au sprijinit iniţiativa de construire a spitalului mobil de la Leţcani.

El a mai spus că nu a fost sprijinit în niciun fel de statul român în demersul de a operaţionaliza spitalul. 

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a subliniat că punerea în funcţiune a spitalului „a intrat în linie dreaptă”.

Sursa: www.digi24.ro

  • De ce eșuează România? Cetățeni prea blânzi, instituții prea slabe, corupție prea mare
    România eșuează nu din lipsă de resurse, ci din cauza acelorași mecanisme descrise în celebra carte „De ce eșuează națiunile” de Daron Acemoglu și James A. Robinson: instituții extractive, elite care blochează dezvoltarea și o populație prea pasivă. În România, sistemul nu este construit pentru a sluji cetățeanul, ci pentru a-i stoarce munca și speranța …
  • ROMÂNIA în topul rușinii: aproape un an ca să scoatem o autorizație de construire
    În România, statul nu doar că nu ajută, dar îți și blochează inițiativa. Dacă vrei să construiești o casă, o hală, un spital sau o școală, trebuie să te înarmezi cu nervi de oțel și să îți faci provizii de timp: aproape un an durează, în medie, obținerea unei autorizații de construire. Suntem, practic, în …
  • România pe locul 25 din 27 al corupției. Ne bat Bulgaria și Ungaria
    România se zbate într-un sistem infectat de corupție, iar clasamentul european confirmă rușinea: locul 25 din 27 în Uniunea Europeană, depășită la acest capitol negru doar de Bulgaria și Ungaria. În loc să urce spre standardele vestice, România se afundă în mlaștina propriilor metehne. Iar clasa politică, indiferent de culoare, pare mai interesată să fure …
  • Aproape 1,36 milioane copii români trăiesc în sărăcie severă
    România anului 2025 este o țară europeană doar pe hârtie. În realitate, aproape 1,36 milioane de copii români trăiesc în sărăcie severă. Asta înseamnă că nu au acces constant la hrană adecvată, haine, încălzire iarna, rechizite sau chiar o masă caldă pe zi. Pentru acești copii, viitorul nu începe cu o șansă, ci cu o …
  • Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă – infractorii bugetului național. “Pușculița magică” se va transforma în dosar penal
    Ceea ce au făcut guvernele conduse de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu cu fondul de rezervă bugetară al Guvernului nu este politică. Este crimă organizată de la vârful statului. Sub paravanul urgenței și al “nevoilor comunităților locale”, zeci de miliarde de lei au fost direcționați discreționar, ilegal, pentru a cumpăra influență, voturi și tăcere. Această …
Back to top button