Coreea de Nord va lansa propria campanie de propaganda împotriva Coreei de Sud

Coreea de Nord a decis să combată propaganda Coreei de Sud cu propriile arme, pliantele.

Oficialii indignati din Regatul Hermit sunt sătui de pliantele de propagandă anti-regim, lansate de ani buni în baloane și sticle de către dezertorii nord-coreeni din sud.

Pentru a se răzbuna împotriva Seul și, prin extindere, pe aliatul său SUA, nord-coreenii au adunat o grămadă de pliante „cât un munte”, care denunță Coreea de Sud și dezertorii din Coreea de Nord și le vor lansa în sud în curând, a informat agenția de știri KCNA vineri.

Tensiunea a izbucnit pe peninsula coreeană săptămâna trecută, când sora mai mică a liderului suprem, Kim Jong, Kim Yo Jong, a bombardat un birou de legătură între cele două țări și a amenințat cu acțiunea militară împotriva sudului.

Armata Coreei de Sud a încetat să mai trimită propagandă anti-nord peste graniță în 2010.

Însă mai multe grupuri conduse de dezertori, inclusiv unii ajutați de aliați din SUA, au trimis mult timp pliante împreună cu mâncare, dolari, mini-radio-uri și stick-uri USB cu știri și drame din Coreea de Sud în nord, prin baloane peste graniță sau sticle pe râu.

Ministerul de unificare al Coreei de Sud a numit planul Coreei de Nord de a lansa propaganda anti-sud „regretabil” și a îndemnat țara să renunțe la plan.

%d blogeri au apreciat: