Știrile 60m.RO

Controversa trenului cu muncitori români pentru Austria

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a declarat duminică seara la Digi24 că solicitarea părții austriece în legătură cu organizarea unui transport pe calea ferată cu muncitori sezonieri români a sosit vineri, 24 aprilie, și a fost transmisă de Ambasada Austriei către Ministerul român de Interne. În consecință, Lucian Bode va discuta luni cu ministrul austriac pentru fonduri europene pentru a cere detalii despre acest tren.

„Această solicitare a venit vineri, pe data de 24 aprilie, transmisă de la Ambasada Austriei la București către ministerul nostru, către MAI, după ce eu am declarat public în cadrul vizitei pe care am efectuat-o la Timișoara, că o astfel de solicitare nu există concret la ministerul nostru. Această solicitare a venit între timp, iar acum clarificăm acest condiții.

Dacă se dorește deplasarea cu trenul, eu cred că la fel cum s-a realizat și cu avionul, trebuie să avem clar reguli de la momentul la care pleacă de la domiciliu până în momentul în care ajunge la destinație, în Austria”, a spus Lucian Bode la postul TV.

Autoritățile austriece pregătesc implementarea unei linii feroviare de noaptea care să lege prin Ungaria un coridor spre România astfel încât, după 2 mai, să poate fi aduși muncitori români.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button