Politică

Consiliul Legislativ: OUG pentru creșterea salariilor profesorilor este neconstituțională

Guvernul a adoptat OUG prin care vor fi crescute salariile angajaților din Educație, în ciuda protestelor sindicaliștilor. Guvernul nu a ținut cont nici de avizul negativ tranmis de Consiliul Legislativ.

Consiliul Legislativ a acordat aviz negativ de legalitate Ordonanței de Urgență pe care Guvernul Ciucă. Consiliul Legislativ a constatat că actul normativ este neconstituțional.

Consiliul Legislativ, al cărui aviz este obligatoriu înainte de aprobarea oricărui act normativ, arată că OUG prin care Guvernul Ciucă încearcă să majoreze salariile profesorilor încalcă principiul neretroactivității, pentru că prevede în anexă creșteri salariale pentru anul 2022.

Sindicaliștii din educație au respins, încă de miercuri seara, oferta Guvernului. Ei nu sunt de acord cu eșalonarea majorării salariale și cer dublarea ofertei Executivului, de la 1.000 de lei la 2.000 de lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button