Comisia Europeană încurajează statele UE să lanseze în acest an campanii mai timpurii şi mai extinse de vaccinare antigripală

Comisia Europeană consideră că statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să lanseze în acest an campanii mai timpurii şi mai extinse de vaccinare antigripală pentru a reduce riscul unor epidemii simultane de gripă sezonieră şi COVID-19 la toamnă, transmite Reuters.

Potrivit sursei, Executivul UE vrea să prevină riscul ca spitalele să ajungă din nou copleşite de numărul mare al pacienţilor, aşa cum s-a întâmplat la apogeul pandemiei în Europa, în martie-aprilie.

„Epidemii simultane de gripă sezonieră şi COVID-19 ar pune o presiune considerabilă pe sistemele de sănătate’”, se specifică într-un document CE în care sunt prezentate acţiunile necesare de pregătire pentru eventualitatea unui al doilea val de COVID-19 la toamnă.

Totodată,guvernele UE sunt îndemnate să devanseze vaccinările antigripale în vară, în condiţiile în care aceste campanii au loc de obicei în Europa toamna.

%d blogeri au apreciat: