Social

Comisia Europeană dă ordine, ministrul Mediului le execută și lovește tot în românii săraci: Vom crește impozitele pe mașinile vechi pentru a reduce emisiile de CO2

Comisia Europeană dă ordine, ministrul Mediului le execută și lovește tot în românii săraci: Vom crește impozitele pe mașinile vechi pentru a reduce emisiile de carbon, deși România se află pe antepenultimul loc în Uniunea Europeană la emisiile de gaze cu efect de seră – doar 5,9 tone de echivalent CO2/locuitor.

Tánczos Barna a declarat că „2021 este anul în care vom descuraja folosirea maşinilor poluante. În 10-15 ani, nu vor mai exista pe piaţă maşini cu motor pe benzină sau pe diesel. Totul se va transforma în scheme financiare de contribuţie sau de beneficiar. Concret, cine nu respectă aceste nivele scăzute de emisii de dioxid de carbon va plăti, cei care vor trebui ajutaţi să ajungă la acele niveluri de neutralitate vor fi sprijiniţi financiar.

Aceste decizii la nivel mondial, european, la nivel de România vor veni în cascadă şi vor afecta viaţa noastră de zi cu zi, şi în agricultură, şi în industrie. Vom fi obligaţi să respectăm anumite standarde, de producere de energie, de folosire de maşini la transport, emisii de carbon la încălzirea rezidenţială, în fabricile auto, în toată industria. Va fi o chestiune impusă şi acest lucru se vede în politicile şi în strategiile UE.

Referitor la faptul că UE a transformat România în cimitirul de maşini al Europei, ministrul Mediului spune că acest lucru va fi descurajat prin creşterea impozitelor pe maşinile vechi.

Media de vârstă a maşinilor pe stradă este de 12 ani. România nu va scăpa de măsuri prin care să descurajeze acest comportament. Nu vorbesc de persoanele care sunt imposibilitatea de a cumpăra o maşină nouă. Vorbesc despre acele persoane care îşi pot cumpăra o maşină mai mică, dar mai puţin poluantă. Eu, statul român, voi descuraja prin impozit, vor creşte impozitele la aceste maşini. Cei sensibili dpdv social vor fi ajutaţi de stat.

2021 trebuie să fie anul în care vom descuraja folosirea maşinilor poluante. Avem deja discutii la nivelul Guvernului, al mininsterului de resort.  Rabla merge foarte bine. Anual 60 mii maşini sunt cumpărate din Rabla clasic.

În ceea ce priveşte infrastructura, majoritatea ţărilor construiesc acum infrastructura. Şi în România s-a început construirea infrastructurii acum un an, acum 2 ani. Infrastructura vine„, a dat asigurari Tánczos Barna.

Back to top button