Social

Comisarii de mediu din Capitală au amendat cu 15.000 de lei firma care renovează Podul Grant

Comisarii de mediu din Capitală au amendat cu 15.000 de lei societatea care realizează lucrările de renovare la Podul Grant, după ce au constatat că angajaţii acesteia au demolat cuva de tramvai şi au început mărunţirea acesteia fără a umecta materialul şi, în plus, făceau activităţi de frezare în urma cărora în zonă s-au format adevăraţi nori de praf.

Reprezentanţii Comisariatului Municipiului Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au constatat, la şantierul organizat la Podul Grant, că era în plină desfăşurare demolarea cuvei de tramvai prin mărunţirea cu ajutorul unei foarfece mecanizate.

„Aceste operaţiuni se desfăşurau fără a se efectua operaţii de umectare a materialului rezultat din mărunţirea acestei cuve. În paralel alte echipe de muncitori desfăşurau activităţi de piconare a grinzilor de rost ale suprastructurii podului în zona denumită «breteaua E», alţii frezau stratul de asfalt pe sensul dinspre Crângaşi- Turda al podului. Toate aceste activităţi reprezentau o potenţială sursă de poluare a aerului cu pulberi aflate în suspensie, formând adevăraţi nori de praf”, informează, vineri după amiază, Garda Naţională de Mediu.

Comisarii de mediu din Capitală au amendat cu 15.000 de lei societatea care realizează lucrările de renovare la Podul Grant.

„Pentru că societatea nu a luat măsuri pentru evitarea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător şi a mediului ca întreg, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei”, precizează Garda de Mediu . Garda de Mediu a impus firmei „măsura permanentă de a respecta procedurile şi prevederile legale privind prevenirea,  sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător şi a mediului ca întreg”, iar, în plus, muncitorii de pe şantier au obligaţia de a monta plase de protecţie în aliniamentul tronsonului de lucru Crângaşi-Turda până la finalul zilei de vineri, 10 noiembrie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button