Știrile 60m.RO

Colaborare între două universități din România și Rep. Moldova în domeniul sănătății

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova vor achiziționa, în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, 80 de aparate de tip defibrilator care vor fi amplasate în cele două universități.

În afara achiziției echipamentelor de prim ajutor în caz de urgențe medicale, proiectul prevede și alte activități: cursuri de formare continuă în domeniul medical privind utilizarea aparatelor, cursuri de prim ajutor în situații de urgențe medicale, alte activități comune de promovare proiect și diseminare rezultate cu partenerul din Republica Moldova.

Proiectul „PROACTIVE HEALTH WITHOUT BORDERS”, finanțat în cadrul Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, a devenit realizabil datorită primirii primei tranșe de prefinanțare a proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 219.981,30 de euro, din care 197.131,30 de euro reprezintă Grantul din fonduri europene, iar 22.850,00 de euro cofinanțare din partea celor două universități.

Back to top button