Claudiu Târziu: PNL dictează, PSD votează! PNL și PSD trebuie eliminate de pe scena publică

Distribuie acest articol!

Liderul AUR, Claudiu Târziu, anunță că frăția PSD-PNL s-a probat încă o dată, adineauri, în ședința Birourilor Permanente Reunite ale Camerei și Senatului, prin amânarea ilegală a moțiunii de cenzură, deși Curtea Constituțională a decis astăzi că parlamentarii PSD și PNL au încălcat Constituția.

„Reprezentanții PSD și ai PNL, dimpreună cu UJDMR, au amînat pînă la calendele grecești moțiunea depusă de AUR, cu semnăturile USR, invocînd tot felul de pretexte șubrede și făcîndu-se că nu înțeleg ce scrie în decizia Curții Constituționale de azi. Curtea Constituțională a arătat limpede că Parlamentul trebuie să voteze de urgență moțiunea de cenzură depusă de AUR. Pe de altă parte, liberalii și pesediștii au stabilit calendarul pentru moțiunea de cenzură depusă azi de PSD. Da, și reprezentanții PNL au votat pentru citirea și supunerea la vot a moțiunii PSD contra guvernului Cîțu! Ce înseamnă asta? Înseamnă că tot circul și tot blocajul făcut de PSD și PNL, care țin țara în criză politică din 3 septembrie a.c., au avut la bază o înțelegere. Ce fel de înțelegere putem bănui. Una împotriva românilor. Un efect al acestei înțelegeri a fost menținerea lui Florin Cîțu în fruntea guvernului cît mai mult timp. În loc să votăm mîine moțiunea AUR și să-l debarcăm, urmînd să intrăm în termenul de alcătuire a unui nou Cabinet, mai așteptăm o săptămînă.”, a declarat Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu: PNL și PSD trebuie eliminate de pe scena publică, printr-un vot masiv și fără echivoc. E singura soluție!

„Un al doilea: Florin Cîțu a fost ales șef al PNL, ceea ce nu s-ar fi întîmplat dacă nu mai era premier. Deci au fost păcăliți inclusiv delegații la Congresul PNL, care și-au pus speranțele în Cîțu, că le va da din buget cît vor pofti. PSD a obținut deocamdată un alt cîștig, simbolic: după ce a dovedit că nu vrea să dea guvernul jos, acum, iată, i se va vota moțiunea. Pentru că noi, AUR, spre desoebire de PSD, sîntem de partea poporului și ne respectăm cuvîntul: vom vota prima moțiune supusă votului. Deci, prin această manevră vicleană și penibilă în același timp, PSD se mai spală nițel în fața electoratului propriu.

Dar, aș cum îl știm, PSD nu se va mulțumi cu atît. Pentru a vota un nou guvern, va pune condiții și va avea și alte beneficii, uzînd de numărul lui mare de voturi în Parlament. Așa cum am spus de nenumărate ori: PNL și PSD sînt aceeași mizerie. Aceste partide de pradă nu se deosebesc fundamental prin nimic. Fiecare încearcă să se îndestuleze, dimpreună cu pletora de clienți politici, cît e le putere. Și apoi își lasă locul unuia celuilalt. PNL și PSD trebuie eliminate de pe scena publică, printr-un vot masiv și fără echivoc. Asta se poate întîmpla dacă imensa majoritate a celor care sînt prea scîrbiți să voteze se va mișca la urne, înțelegînd că altfel nu mai ieșim din mlaștina în care ne aflăm. Și trebuie să ajungem la vot rapid, cît încă mai avem ceva de salvat din țara noastră! Deci, ieșiți în stradă și luptați pînă la declanșarea alegerilor anticipate! E singura soluție!”, a ma declarat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: