Știrile 60m.RO

Claudiu Târziu (AUR): “AUR în afara legii?”

Președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor,  senatorul Claudiu Târziu, dezminte ferm existența vreunei legături dintre AUR și formațiunea politică a lui Ilan Șor și califică drept extrem de periculoase intoxicările puse în circulație de chestorul Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției de la Chișinău, preluate fără discernământ și resposabilitate jurnalistică de o parte a presei românești.

„Devine tot mai evident că AUR provoacă frisoane regimului Ciucă-Ciolacu-Iohannis. Un întreg aparat de propagandă ticăloasă face eforturi tot mai disperate să compromită imaginea și să diminueze încrederea românilor în partidului nostru pe măsură ce se apropie alegerile, care vor fi un duș foarte rece pentru puterea din România de azi. Astfel se explică intensitatea și sârguința tuturor comunicatorilor noului partid unic PSD-PNL de a repeta ca niște moriști defecte acuzele despre pretinsul putinism al AUR. Niște aberații care nu se bazează pe abslout nici o dovadă, ci numai pe halucinațiile unor scenariști minicinoși care bîntuie contra cost prin cotloanele întunecate ale unui stat polițienesc ce seamănă tot mai mult cu Rusia lui Putin”-  afirmă senatorul Târziu.

“Cel mai recent episod din acest scenariu de film foarte prost a <<beneficiat>> de sprijinul chestorului Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, care a susținut într-o conferință de presă la Chișinău că banditul prorus Ilan Șor ar fi încercat să trimită la un protest al AUR de la București, contra unor sume de bani, 200 de agitatori, iar acțiunea ar fi fost dejucată, în parte, de poliția moldoveană în colaborare cu cea română. Dezmint categoric orice legătură dintre AUR și formațiunea politică a lui Ilan Șor, a cărei activitate este, de altfel, interzisă în Republica Moldova. Însă mă întreb dacă, prin această intoxicare foarte periculoasă, nu cumva scenariștii mincinoși care lucrează pentru adversarii noștri politici au misiunea să construiască o narațiune care să ducă la scoaterea AUR în afara legii după <<modelul Șor>>. Tendințele tot mai autoritariste și acțiunile antidemocratice din ultima vreme ale regimului Ciucă-Ciolacu-Iohannis îmi îndreptățesc această întrebare” –  spune Claudiu Târziu și adaugă:

“Românii au aflat de mult cu cine au de a face pe scena politică a ultimilor 34 de ani, deci nu se mai lasă păcăliți și  vor sancțiuna curând, prin vot, toate aceste derapaje. Derapaje pe care, spre suprinderea și regretul meu de fost jurnalist, numeroase mijloace mass-media, plătite din bani publici de noul partid unic PSD-PNL, le girează fără vreo urmă de discernământ și de responsabilitate.”

Presa românească a preluat și a comentat pe larg declarațiile chestorului Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, care anunță că ar fi dejucat tentativa unor membri și simpatizanți ai partidului lui Ilan Șor (interzis în Republica Moldova) de a se alătura protestului organizat săptămâna aceasta la București de Alianța pentru Unirea Românilor  cu prilejul Congresului Partidului Popular European.   

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button